18 Aralık 2024
weather
6°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın!

İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın!

İbn-i Sina, yüzyıllar önce o besinin kabukları konusunda uyarmıştı. Çöpe atmak yerine dolaba kaldırılmasını tavsiye eden İbn-i Sina, bin bir derde deva olduğunu kitabında vurgulamıştı. Özel Kavun kabukları sigaranın akciğerlerde tahribata neden olmasını engeller. Kandaki toksinleri vücuttan atar özellikle bağırsak ve mide sorunlarına iyi geliyor. İşte faydası kabuklarında olan o besin.. T

İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın! 1
İbn-i Sina, tıbba ışık tutan El Kanun Fi't Tıbb adlı kitabında insan vücudunda faydalı her besini açıkladı. En sık yaşanan sindirim sorunlarını ortadan kaldıracak mucize besini verdiği reçetesinde açıkladı.
İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın! 2
Sindirim organlarının işlevselliğini artıran besinin tüketim şekline kadar açıklayan İbn-i Sina'nın reçetesi tıpta çığır açtı.
İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın! 3
O BESİNİN KABUKLARINI SAKIN ÇÖPE ATMAYIN! İbn-i Sina, yaz aylarının en sevilen lezzeti kavunun kabuklarının atılmaması konusunda uyardı. Şifasını kabuklarında toplayan kavun vücudun ihtiyacı olan doğal lif kaynağıdır.
İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın! 4
Yaz aylarında soğuk bir şekilde tüketilen kavunun hasadı ise nisan- mayıs ayında yapılır. Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında da kavunun hasadı devam edebilir.
İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın! 5
Vücudun ihtiyacı olan sıvı seviyesini karşılar. * Hasara uğramış hücreleri yeniler. * Sindirim sisteminde lifi artırarak besinlerin kolayca enzimlenmesini destekler.
İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın! 6
İBN-İ SİNA'NIN SİNDİRİM İÇİN ÖNERDİĞİ EN ETKİLİ REÇETE: KAVUN KABUKLARI... Kavunun kabuklarını kestikten sonra güneşte kurutun. Küçük parçalar haline kaldırın. Tüketmek istediğinizde taze olmasını istiyorsanız. Temiz bir kavanoza koyun. Buzdolabında muhafaza edin. Bir öteki öneri de; kabukları kesip buzdolabı poşetine koyun ve kış boyu rahatlıkla tüketin. Kaynatılarak tüketilen kavun kabuğu içinde kaynadığı suyu, tam bir lif deposu olur. Sindirimi düzenleyen lif özellikle bağırsak flora miktarını dengeler. Bu sayede kolay kilo verilebilir.
İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın! 7
Bu işlem düzenli yapıldığında kilo alma riski sıfırlanır. İbn-i Sina'nın en etkili reçetesi kabul edilen kavun kabukları, sindirimin yanı sıra kan basıncının seviyesini dengeler. Kalp ve damar hastalıklarını önler.
İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın! 8
Vücudun ihtiyacı olan A vitamini eksikliğini ortadan kaldırarak ileri yaşlarda görülme ihtimali olan katarak ve görme kayıplarını engeller.
İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın! 9
Kavun kabukları özellikle içeriği sıvı sayesinde böbrek üstü bezlerin hareketlenmesini sağlar. Taş ve kumu önleyerek dengeli bir sıvı akımına yardımcı olur.
İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın! 10
Kavun kabukları ayrıca cildin ihtiyacı olan dermiş tabakasını yenileyen pH seviyesini artırır. Bu da cilt yüzeyindeki enfeksiyonları önlemiş olur.
İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki yazdığı reçete: O besinin kabuklarını sakın çöpe atmayın! 11
Kavun kabukları sigaranın akciğerlerde tahribata neden olmasını engeller. Kandaki toksinleri vücuttan atar. Kaynak: Yeni Akit
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çanakkale'de destanlaşan 57. Alay, muharebelerin 108'inci yılında anıldı

Çanakkale'de destanlaşan 57. Alay, muharebelerin 108'inci yılında anıldı