18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'ın serveti dudak uçuklattı! O ismin bile 2 katı...

İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'ın serveti dudak uçuklattı! O ismin bile 2 katı...

İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'ın serveti dudak uçuklattı! O ismin bile 2 katı... 1
İngiltere'de Boris Johnson'ın başbakanlık yarışından çekilmesinin ardından, eski Maliye Bakanı Rishi Sunak bugün ülkenin yeni başbakanı olduğu ilan edildi.u003cbu003eJOHNSON'IN ÇEKİLMESİ SONRASI TEK FAVORİYDİu003c/bu003eEski Başbakan Boris Johnson'ın sürpriz bir kararla Muhafazakar Parti'deki başkanlık yarışından çekilmesinden sonra Sunak yarışın tek favorisi haline gelmişti. 42 yaşındaki Sunak, istifasını açıklayan İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın yerine geçerek, iki aydan daha kısa bir süre içinde göreve gelen üçüncü başbakan oldu.
İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'ın serveti dudak uçuklattı! O ismin bile 2 katı... 2
u003cbu003eSERVETİ NEDENİYLE ELEŞTİRİLİYORu003c/bu003eEski bir risk fonu yöneticisi olan ve serveti nedeniyle bazı kesimlerin halka uzak bulduğu Sunak'ın haftalardır siyasi krizi aşamayan İngiltere'nin mali itibarını geri kazandırmak için büyük bütçe kesintileri yapması bekleniyor.
İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'ın serveti dudak uçuklattı! O ismin bile 2 katı... 3
u003cbu003eHİNT KÖKENLİ İLK BAŞBAKANu003c/bu003eSky News'te yer alan habere göre Temmuz'da maliye bakanlığı görevinden istifa ederek Johnson'ın düşüşünü hızlandıran Sunak, bir sonraki aşamaya geçmesi için gerekli olan 100 vekili de aşarak 142 vekilin desteğini almış durumda yer alıyordu. Sunak, seçilerek İngiltere'nin beyaz olmayan ve Hint kökenli ilk başbakanı oldu
İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'ın serveti dudak uçuklattı! O ismin bile 2 katı... 4
u003cbu003eİNGİLİZ KRALİYET AİLESİ'NDEN DAHA ZENGİN OLAN İLK BAŞBAKANu003c/bu003eOxford Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Stanford Üniversitesi'nde eğitim alan ve Goldman Sachs'ta analist olarak çalışan Sunak, Hint milyarder N. R. Narayana Murthy'nin kızı Akshata Murthy ile evlendi.İngiliz basınında son günlerde, 730 milyon sterlinlik servetiyle ülkenin en zengin isimleri arasında yer alan Sunak'ın başbakan olmak için fazla zengin olduğu yönündeki yorumlar dikkat çekiyordu. Maliye Bakanı olduğu dönemde de markalı kıyafetleriyle birçok eleştiri alan ve gösterişli hayatı, lüks malikanesi ve arabalarıyla dikkat çeken Sunak, ülke tarihinde İngiliz Kraliyet Ailesi'nden daha zengin olan ilk başbakan oldu.
İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'ın serveti dudak uçuklattı! O ismin bile 2 katı... 5
u003cbu003eSADECE OTURDUĞU EVİN DEĞERİ 7 MİLYON STERLİNu003c/bu003eİngiltere Kralı 3. Charles ve eşi Camilla'nın serveti tahmini olarak 350 milyon sterlin civarında, yani Sunak ve eşi Akshata Murty'nin toplam servetinin yarısından az. İki çocuk sahibi çiftin 5 yatak odalı malikanesi 7 milyon sterlin değerinde.İngiltere'de ekonomik kriz ve hayat pahalılığına tepkinin arttığı bir dönemde Sunak'ın başbakanlık koltuğuna oturması nedeniyle hükümete gelen tepkileri artırabileceği belirtiliyor.
İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'ın serveti dudak uçuklattı! O ismin bile 2 katı... 6
u003cbu003eJOHNSON ZATEN SUNAK'IN ÇOK GERİSİNDEYDİu003c/bu003eYeniden koltuğa dönebileceği belirtilen Boris Johnson, Muhafazakâr Parti başkanlık seçimine katılmak için yeterli vekilden destek aldığını ancak yarışta Sunak'ın çok gerisinde kaldığını belirterek adaylıktan çekilmişti.
İngiltere'nin yeni başbakanı Rishi Sunak'ın serveti dudak uçuklattı! O ismin bile 2 katı... 7
u003cbu003eSUNAK: BORİS JOHNSON'A HER ZAMAN MİNNETTAR OLACAĞIZu003c/bu003eBugün de Sunak'tan Johnson ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Sunak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Johnson'a başbakanlık döneminde ülkeye verdiği hizmetler için teşekkür etti.Sunak, Boris Johnson, Brexit'i ve harika bir aşı tedariki gerçekleştirdi. Ülkemizi şimdiye kadar karşılaştığımız en zorlu yollarda yönetti, ardından Putin'e ve Ukrayna'daki barbarca savaşına karşı mücadele etti. Bunun için ona her zaman minnettar olacağız. Bir daha başbakanlığa aday olmama kararı vermiş olsa da yurtiçinde ve yurtdışında kamusal hayata katkıda bulunmaya devam etmesini içtenlikle umuyorum ifadelerine yer verdi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gözleri görmeyen usta! Hissederek yapıyor, herkes şaşkın

Gözleri görmeyen usta! Hissederek yapıyor, herkes şaşkın