18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Kocaeli'de yolda yürürken 11 kiloluk taş buldu! Hikayesi şok etti: Her an milyon dolarlık olabilir

Kocaeli'de yolda yürürken 11 kiloluk taş buldu! Hikayesi şok etti: Her an milyon dolarlık olabilir

Kocaeli'de yolda yürürken 11 kiloluk taş buldu! Hikayesi şok etti: Her an milyon dolarlık olabilir 1
Derince ilçesinde yaşayan Ertan Kamış, 10 yıl önce evinin yakınlarında bir taş buldu. Taş parlayıp yeşil renge bürününce Kamış'ın ilgisini çekti.
Kocaeli'de yolda yürürken 11 kiloluk taş buldu! Hikayesi şok etti: Her an milyon dolarlık olabilir 2
Taşa yakından baktığında üzerinde yanık kısımlar olduğunu ve oldukça ağır olduğunu fark eden Kamış, bunu araştırmaya karar verdi. Tartıda taş 11 kilo 670 gram çıktı. Özel bir laboratuvarda yapılan inceleme neticesinde taşta gümüş, alüminyum, bor, kalsiyum, kobalt, demir, potasyum, magnezyum, mangan, sodyum, fosfor, silisyum, arsenik, boryum, kadmiyum, krom, bakır, civa, molibden, nikel, kurşun, antimon, selenyum ve çinko olmak üzere 24 element bulundu.
Kocaeli'de yolda yürürken 11 kiloluk taş buldu! Hikayesi şok etti: Her an milyon dolarlık olabilir 3
Kamış, taşın incelenmesi için başvuruda bulunduğu yerlerden olumsuz geri dönüşler alması üzerine taşı muhafaza etmeye ve araştırmalarına devam etti. Ertan Kamış, yakın zamanda bir üniversitede yaptırdığı incelemenin daha önce yaptırdığı analiz raporuyla örtüştüğünü gördü.
Kocaeli'de yolda yürürken 11 kiloluk taş buldu! Hikayesi şok etti: Her an milyon dolarlık olabilir 4
Taşı 10 yıl önce evine yakın bir bölgede bulduğunu söyleyen Kamış, Bir yaz günü evden çıktığımda, evime yakın bir bölgede yol kenarında parlak bir cisim gördüm. Rengini yeşil olarak gördüm, merak edip yanaştım.
Kocaeli'de yolda yürürken 11 kiloluk taş buldu! Hikayesi şok etti: Her an milyon dolarlık olabilir 5
Ayağımla dokununca ağırlığını fark ettim. Kucaklayınca bu sefer daha ağır olduğunu fark ettim. Tarttırdım ve 11 kilo 670 gram geldiğini gördüm. Bunu araştırmaya karar verdim. Analizini yaptırdık. Analiz neticesinde içinde 24 element olduğunu fark ettik. İnternetten yaptığım araştırmalarda da benzer taşların olduğunu gördüm. İnsanlık için faydalı olabilir diye bunu gündeme getirmedim. Uzun bir süre sakladım çünkü araştırmalarımı sürdürdüm. Daha iyi bir neticeye varmak istedim. Değerli kurumlara başvurdum, olumlu yanıt alamadım. Ülkemizde bu araştırmaların olmamasıyla alakalı üzüntü duydum. Üzüntümü paylaşmak yerine araştırmalarıma devam ettim. Değişik denemelere tabi tuttum. Kırdığım parçaları yakıp erittim ve maddenin değiştiğini gördüm. Bunu kendime dünya dışından gelen bir mektup, bir mesaj olarak algıladım. Günümüzde bunu artık paylaşma zamanının geldiğini fark ettim. İnsanlık için belki bir faydası olur diye paylaşmak istedim. Çünkü günümüzde ülkemizde uzay ajansları değerli çalışmalar yapıyor. Biraz da bu çalışmalara destek olmak için çıkarttım. Bu elementlere, bu bilgilere ulaşabilmek için milyon dolarlar harcanıyor. Bu elementler bu taşla elimize gelmiş. Ben istiyorum ki bu değerlendirilsin, araştırılsın.
Kocaeli'de yolda yürürken 11 kiloluk taş buldu! Hikayesi şok etti: Her an milyon dolarlık olabilir 6
Milyon dolarları harcamaya gerek yok zaten bilgi gelmiş, elimizde duruyor. Önemli olan bilgiyi paylaşmak. Gerçekten bu konularla ilgilenenlerin, değer verenlerin bize ulaşmasını istiyorum dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vali bile yeni keşfetti İşyeri değil sanki müze

Vali bile yeni keşfetti İşyeri değil sanki müze