Avustralya'nın en korkulan bitkisi, İngiltere'ye getirildikten sonra pek çok meraklı bölgeye akın etti. Poison Garden'da kilitli bir cam ekranın arkasında tutulan 'dendrocnide moroides' adlı bitki halk arasında 'cimpi cimpi' olarak adlandırılıyor.
Bahçenin tur rehberi John Knox, "Üzerinde küçük tüyler var, bu yüzden üzerinden geçerseniz ve herhangi bir cilt teması varsa, bitkiden gelen tüyler derinin altında uzar, kırılır ve aynı anda hem elektrik çarpması hem de ateşe verilmesi olarak tanımlanan zehri enjekte eder" uyarısında bulundu.
Dünyanın en tehlikeli bitkisi olduğuna inanılan bitkinin bir dokunuşu haftalarca hatta aylarca süren uzun süreli ağrılara yol açabiliyor.
Geçen yıl bitkilerden birine düşen Queensland'den bir kadın, ağrının doğumdan daha kötü olduğunu söyledi. Kadın, 7 gün hastanede kaldı ve 6 ay boyunca ağrı kesici almak zorunda kaldı.
TV100'den Hilal Nur Çiftçi'nin haberine göre, pek çok meraklı kullanıcı sosyal medyada bahçeyi ziyaret etme isteklerini dile getirdi. Facebook'ta bir kişi, "Avustralya'yı neden asla ziyaret etmemem gerektiğine dair daha fazla neden eklemeye devam edin" diye yazdı.
Bir başkası, "Muhtemelen onu İngiltere'ye getirmek iyi bir fikir değil" dedi. Tel çitin arkasında 'dendrocnide moroides' bitkisinin fotoğrafını paylaşan bir kişi ise, "Dünyanın en tehlikeli bitkisi" notunu düştü. Bir başka kişi, "Avustralya her şeyin en tehlikelisine sahip. Her şey sizi öldürmeye çalışıyor" dedi.
Tesisin erişim alanı kuzey NSW'den güney Queensland'deki Cimpi bölgesine ve Cape York'a kadar uzanıyor. Bölgedeki yağmur ormanının bir parçası olan bahçe, son zamanlarda çok sık ziyaret ediliyor. Milli park yetkilileri, ülkenin en tehlikeli birkisi 'dendrocnide moroides'i yürüyüş yollarından temizlemeye çalışıyor, ancak turistler hâlâ onu arıyor olmalı. Takma adı 'intihar bitkisi' olan 'dendrocnide moroides' muhtemelen 1940'larda acıya dayanamayarak kendini vurduğu iddia edilen bir subay da dahil olmak üzere, bitkinin mücadele eden kurbanlarının tarihi anlatımlarından geliyor.
İçindeThe Conversation'da yer alşan bir makalede, bitki uzmanı Dr. Marina Hurley bunu, bir kerede 30 yaban arısı tarafından sokulmaya veya aynı anda sıcak asitle yakılıp elektrik çarpmasına benzetiyor. Dr. Hurley, bitkilerin insanlar için zararlı olmasına rağmen, bir dizi böcek ve küçük bir makropod olan kırmızı bacaklı pademelon için besin sağladıklarını keşfetti.