20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Sabah yataktan kalkamıyorum diyorsanız bunu yapın! Her kahvaltında bir tanesi bile yeterli...

Sabah yataktan kalkamıyorum diyorsanız bunu yapın! Her kahvaltında bir tanesi bile yeterli...

Uyku uzmanları, sonbaharın gelmesiyle birlikte uyku ve rutinlerle ilgili değişikliklerin ortaya çıkabileceği sorunlara karşı uyarıyor. Fakat bununla birlikte bu sorunun çözümüne dair önemli ipuçları sunuyorlar. İşte o çözümler…
Uzmanlar, yeni zaman dilimine vücudun uyum sağlamasına uyum sağlayabilmek için iki ila üç gün boyunca yatma saatini, kademeli olarak değiştirmenin daha iyi olacağına dair uyarıda bulunuyor.
Aynı zamanda yemek yediğiniz öğünler de biyolojik saatin (sirkadiyen ritim) değişmesinde önemli bir etki gösterir. Bu nedenle, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği saatlerini de bu düzene göre değiştirmeniz gerekebilir.
u003cbu003eOLABİLDİĞİNCE IŞIK ALAN BİR ORTAMDA BULUNUNu003c/bu003eGün ışığına maruz kalmak, vücudun doğal ritminin düzenlemesinin de anahtarıdır. Pandemi döneminden bu yana birçok insanın evden çalışma süreci, ofise gidip gelme rutinin bozulması gibi etkenler, güneş ışığından faydalanamamanıza neden olur.
Dr. Browning, güneş ışığı almak için hafif bir açık hava egzersizinin oldukça etkili olacağını belirtiyor. Aynı zamanda güneş doğar doğmaz perdeleri açmayı da unutmayın.
u003cbu003eHER KAHVALTIDA BİR ELMAu003c/bu003eUykudan her uyandığınızda koşarak kahve demliğine gitmeniz oldukça olasıdır. Fakat uzmanlar, yavaş sindirilen karbonhidratların gün içinde zinde kalmanın en iyi yolu olduğunu ve sabahları da yataktan çıkabilmenin en kolay yolu olduğunu belirtiyor.
Günde bir elma sadece doktoru uzak tutmaz. Ayrıca yaklaşık 13 gr doğal şeker içeriyorlar ve araştırmalara göre bunun vücut üzerinde kahveye benzer bir etkisi var. Elmanın doğal glikozu yavaş sindirilir, bu da sizi daha uyanık hissettirir. Sadece bu değil, kafeinden farklı olarak, bir kez yenildiğinde sarsıntı veya enerji düşüşü olmaz.
u003cbu003eUYKU RUTİNLERİNİ DÜZENLEYİNu003c/bu003eHem soğuk aylarda hem de tüm yıl boyunca iyi bir gece uykusuna yardımcı olabilecek düzenli yatmadan önce alışkanlıklar vardır .
Her gün aynı saatte yatmak ve kalkmak, egzersiz seviyelerini artırmak ve cep telefonu ve bilgisayar ekranlarından gece detoksu yapmak, kendinizi daha iyi bir gece uykusuna hazırlamanın yollarıdır.
Dr Browning, yatmadan beş ila yedi saat önce kafein alımını durdurmayı öneriyor. Buna çikolata, çay ve kahveden kaçınma dahildir.(roza)
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın dalgalı seyir sonrası yön değiştirdi! Altın fiyatları düşecek mi? İşte dikkat çeken o rakam...

Altın dalgalı seyir sonrası yön değiştirdi! Altın fiyatları düşecek mi? İşte dikkat çeken o rakam...