21 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti 1
Sinema ve dizi oyuncusu Sabina Toziya hakkında detaylar merak ediliyor. Vefat haberinin ardından Sabina Toziya kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? merak edilen sorulardan. İşte Sabina Toziya hakkında tüm detaylar...
Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti 2
u003cbu003eSABİNA TOZİYA KİMDİR? u003c/bu003eSabina Toziya, 1946 Üsküp, Makedonya'da doğmuştu. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Afife Hatun ve  son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Çakırbeyli karakterini canlandırmıştır. 2021 yılında beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçirmesinden dolayı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden ayrılmıştır.
Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti 3
u003cbu003eHAYRİYE ANA KİMDİR? KİM CANLANDIRIYOR?u003c/bu003eEşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hayriye Ana karakterini Sabina Toziya canlandırıyordu.
Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti 4
Tam adı Sabina Ajrula olan Toziya, 17 Nisan 1946'da bugün Kuzey Makedonya sınırları içerisinde kalan Yugoslavya'nın Üsküp şehrinde doğdu. Üsküp Devlet Tiyatrosunda oyunculuk eğitimi aldı. Daha sonra Makedonya ve Yugoslavya'da oyunculuk yapan Toziya, Türkiye'de ilk kez Star TV'de yayımlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde Afife Hatun karakterini canlandırdı. 10 Ağustos 2021 tarihinde beynindeki tümör nedeniyle kısmi felç geçiren Sabina Toziya 75 yaşında hayatını kaybetti.
Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti 5
u003cbu003eSABİNA TOZİYA'NIN VEFAT HABERİNİ SENARİST BAHADIR ÖZDENER DUYURDUu003c/bu003eEDHO'nun senaristi Bahadır Özdener bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada acı haberi duyurdu. Özdener, 72 yaşındaki usta oyuncunun hayatını kaybettiğini aktardı ve Çok kıymetli Sabina Toziya'yı, Rahmeti Rahman'a uğurladık. Allah'tan annemize rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı dileriz ifadelerine yer verdi.
Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti 6
u003cbu003eOKTAY KAYNARCA:u003c/bu003eOktay Kaynarca, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde annesi (Hayriye Çakırbeyli) rolünü oynayan Sabina Toziya için taziye mesajı yayınladı. Kaynarca, Sınanıyor muyum bilmiyorum ama bir bildiği var sanırım yaradanın. Tarif etmem imkansız, sadece kocaman bir boşluk var kocaman bir hiçlik boğazım düğüm düğüm... Uğurlar olsun canımın içi nurlar içinde uyu... ded
Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti 7
u003cbu003eSABİNA TOZİYA NEDEN ÖLDÜ?u003c/bu003eÜnlü oyuncu Sabina Toziya bu senenin başında diziye verilen ara sonrası Makedonya'ya gitmişti. Evinde bayılıp yere düşen usta isim, derhal hastaneye kaldırılmıştı.
Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti 8
Tetkikler sonrası Toziya'nın beyninde tümör tespit edilirken, başarılı oyuncu ameliyata alındı. Toziya'nın ameliyatını ise Makedonya Sağlık Bakanı Dr. Venko Filipce gerçekleştirdi.
Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti 9
u003cbu003eAMELİYATTAN SONRA DİZİYİ BIRAKMAK ZORUNDA KALDIu003c/bu003e10 saatlik ameliyatın ardından Toziya'nın beynindeki tümör temizlenirken, 4 gün yoğun bakımda kalan usta oyuncu daha sonra taburcu edildi. Yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle sete dönemeyen Toziya Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisini bırakmak zorunda kaldı.
Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti 10
Oktay Kaynarca duyurdu! Ünlü oyuncu hayatını kaybetti 11
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Osmaniye İl Jandarma’dan yangınzedelere büyük destek

Osmaniye İl Jandarma’dan yangınzedelere büyük destek