10 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Seyahat Aile ile Tatil Yapmak için En İyi Yerler

Aile ile Tatil Yapmak için En İyi Yerler

Aile ile tatil yapmak isteyenler için benzersiz bir çok rota bulunmaktadır. Yıl boyunca yaşanan o yorgunluğu atmak ve güzel bir mola vermek isteyenler aile ile tatil yapmak için en iyi yerler hakkında bilgi sahibi olmak istiyor.

KAYNAK: Haber Merkezi

Tüm yılın yorgunluğunu atmak ve aile bireyleriyle kaliteli vakit geçirmenin en güzel yolu birlikte tatile gitmekten geçer. Türkiye ise, tatil planı yapmak için en ideal ülkeler arasında yer alır. Ülkenin dört bir yanı aile ile tatil yapmak için yerler ile doludur. Doğudan batıya, kuzeyden güneye bütçe dostu yerler bulmak mümkündür.

Aileler için En İyi Tatil Şehirleri Hangileridir?

Hoş fotoğraf kareleri bırakacak, aile ilişkilerini ısıtacak ve ülkenin bilinmeyen yerlerini keşfetmeyi sağlayacak fırsatları getiren aile tatilleri, genellikle yazın tercih edilse de dört mevsim tatilcilerini bekler. Muğla, Antalya, Balıkesir, Aydın, İzmir, Çanakkale en çok tercih edilen aile tatili için şehirler arasında yer alır.

Çocuklu aileler su kaydıraklı aktivitelerin olduğu, çocuklar için özel animasyonların düzenlendiği ve keyifli bir tatil geçireceklerine inandıkları yerleri tercih etmek isterler. Ege ve Akdeniz’de tüm kıyı boyunca bu tür eğlenceli yerleri bulmak oldukça kolaydır. Kimilerine göre aile tatilleri daha yorucu olsa da, eğlencesi de boldur. Tarihi gizemlerin birlikte keşfedileceği, müzikle dansın tüm günü dolduracağı ve sulu eğlencelerin bol bol kullanılacağı bir aile tatili yıllarca hafızalardan silinmez.  

Doğa ile İç İçe Aile Tatili için Hangi Yerler Önerilir?

Çocuklarla yapılan tatilde konfor ve ihtiyaçları karşılayabilme kapasitesi üst düzeyde olmalıdır. Bunun yanında kalabalık bir tatil olduğu için bütçe dostu da olması tatilciler için önemlidir. Doğa ile iç içe geçirilen tatil rotası, dinlendirici olduğu kadar eğlencelidir de. Böyle bir tatil tercih edecekler Bolu, Abant, Sapanca beldelerinde tabiatla baş başa kalabilirler.
 

Her şey dahil oteller aile tatilleri için harika bir alternatif olabileceği gibi fazla nüfuslu ailelerin kiralık tatil ev seçenekleri de vardır. Doğa ile baş başa geçirilen bir tatil tüm aile üyelerinin birbiriyle sıcak bir ilişki kurmasına zemin hazırlarken; her şey dahil sistem de en eğlenceli ve konforlu fırsatları ayağına getirir.

 

Aile Tatili için Hangi Plajlar En Uygundur?

Çocuklu aileler çocukların eğlenebileceği ve güvende olabileceği yerleri seçerken oldukça titiz davranırlar. Kumdan kaleler yapmanın verdiği keyfi yaşamak için genellikle kumlu plajlar öncelikleri olur. Bunun için Balıkesir’in Ayvalık plajları, Fethiye’nin Ölüdeniz sahilleri ve İzmir’in Çeşme’si bu anılara ev sahipliği edecek nitelikte plajlardır. İncecik kumuyla Ilıca Plajı, yerli ve yabancı turistler için özel bir bölgedir. Özellikle küçük çocuklu ailelerde çocukların eğlenirken yüzme becerilerini geliştirebilecek, güvenli ve sığ Kleopatra Plajı yine çok tercih edilenler arasındadır.

 

Turizmciler ailelere uygun plajlar elde edebilmek için çeşitli organizasyonlar düzenlemeyi ihmal etmezler. Yaz aylarında düzenlenen sulu aktiviteler gençlerin ve çocukların ilgisini çeker. Özellikle rüzgar sörfü için İzmir plajları oldukça uygundur. Yediden yetmişe herkesin eğlenerek katılabileceği deniz bisikletini ise, tüm kıyılarda görmek mümkün.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'un tarihi mekanları 15 Temmuz anısına ışıkla aydınlatıldı!

İstanbul'un tarihi mekanları 15 Temmuz anısına ışıkla aydınlatıldı!