14 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Seyahat Bartın’da Gezilecek Yerler

Bartın’da Gezilecek Yerler

Bartın, Karadeniz’in cenneti olarak bilinen nadide bir yerdir. Akdeniz’i aratmayan plajları, her bir yerinde bulunan doğal güzellikleri ve mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikleri ile geziler ve yaz tatilleri için çok ideal bir yerdir. Bartın’da gezilecek yerler oldukça fazladır. Her birinde bir tarih kokusu, nostaljik hatıralar ve ruhunuzu saran güzellikler vardır.

KAYNAK: Haber Merkezi

Bartın, Amasra ve Kurucaşile gibi ilçeleri ile her sene binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Devasa lav sütunlarının resmini hatıra olarak çekebileceğiniz Güzelcehisar Koyu pek çok turistin dikkatini çekmektedir. Masmavi suların tadını çıkarabileceğiniz İnkumu Plajı, Bozkoy Plajı ve Büyük Liman Plajı da bulunmaktadır. Bu plajları ziyaret ederek denizin tadını en iyi şekilde çıkarabilirsiniz. Şimdi, içeriğimizin devamında Bartın’da gezebileceğiniz eşsiz yerleri içeriğimizin devamında sıralayacağız. 

Amasra Kalesi 

Bartın’ın en çok ziyaret edilen tarihi yerlerinden biri Amasra Kalesi’dir. Özellikle gün batımlarında görülmeye değer bir manzara sunan bu kale, Boztepe Adası’nın antik köprüsü ile karaya bağlanır. Amasra Kalesi, Cenevizlilerden başlayarak Bizanslılar ve Osmanlılara kadar pek çok devlette savunma maksadı ile kullanılmıştır. 65 metreyi bulan bu kale surları ve 8 tane burcu ile Amasra’nın tarihi güzelliklerini fotoğraf çekebilirsiniz. 

Amasra Müzesi 

Bartın’da görülmesi gereken mekanlar arıyorsanız Amasra Müzesi’ni mutlaka gezmelisiniz. 1982 yılından beri hizmet veren ve yılda 55.000’den fazla ziyaretçiye kapılarını açan bu müze, 1884 yılında denizcilik okulu olarak inşa edilmiştir. Taş mimarisi ile tüm dikkatleri üzerine çeken müze içinde Roma, Bizans ve Osmanlılardan kalma binlerce cam, bronz, gümüş objelerinin yanı sıra süs eşyalarına da rastlayabilirsiniz. Aynı zamanda Osmanlı dönemine ait binlerce günlük eşya, antika eşyalar, silahlar, yöresel kıyafetler ve el sanatı eserleri de müzede sergilenmektedir. Amasra Müzesi, pazartesi günleri hariç sabah 08:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. 

İnkumu Plajı

Bartın’da denizin tadını çıkarmak için 3 kilometre uzunluğundaki İnkumu Plajı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bartın merkeze sadece 10 km uzaklıkta yer alan ve ince kumlara sahip olan bu plaj, yemyeşil ormanlı çevresi ile büyüleyici bir görüntüye sahiptir. Balık sürülerini dahi görebileceğiniz oldukça berrak bu sahilde yüzmenin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

Gürcüoluk Mağarası

Herkesi hayrete düşüren büyüleyici manzarası ile 2013 yılında tabiat parkı ilan edilen Gürcüoluk Mağarası, 2,5 metre yükseklik ve 7 metre derinliğe sahiptir. İçerisinde binlerce yılda oluşmuş sarkıtlar, dikitler ve damlataş havuzları vardır. Bu mağarayı gezdikten sonra 49 hektarlık büyük bir alanı kaplayan Gürcüoluk Tabiat Parkı’na şahit olabilirsiniz. Yıl boyu trekking, kaya tırmanma, fotoğrafçılık gezileri olan bu parkta doyasıya eğlenebilirsiniz. 

Kuş Kayası Yol Anıtı 

Bartın ile Amasra arasında yer alan antik yolda uzanan Kuş Kayası Yol Anıtı gören herkesi büyülüyor. Bu anıtın Roma İmparatorluğu döneminde M.S 1.yüzyılda yapıldığı düşünülüyor. Bu anıt, Türkiye’deki tek kendine özgü Roma dönemi kalıntısı olarak kabul ediliyor. Devasa anıtın üzerinde oyulmuş yazı kalıntıları, Roma kartalı figürleri, yazıtlar ve 160 basamaklı merdiven yer alıyor. Özellikle gün batımında sunduğu çarpıcı güzelliği gerçekten de fotoğraf çektirmeye değer. 

Çekiciler Çarşısı 

Amasra’da yer alan Çekiciler Çarşısı şehre giden turistlerin bir şeyler yiyebileceği ve sevdiklerine hediyelik eşyalar alabileceği muazzam bir yerdir. Dar sokaklardan meydana gelen bu çarşıda yürümek gerçekten de çok keyif vericidir. 

Göldere Şelalesi 

Kurucaşile ilçesine sadece 22 km uzaklıkta olan Göldere Şelalesi, yılın her mevsimi ziyaret edebileceğiniz, fotoğraf çektirmek için muhteşem bir yerdir. Ayrıca sıcak yaz günleri için piknik yapmaya müsait en güzel yerlerden biridir. 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emekliler aman dikkat! SGK uyardı: Bu belge olmazsa para verilmeyecek

Emekliler aman dikkat! SGK uyardı: Bu belge olmazsa para verilmeyecek