Kastamonu'da yaşayan ve arkadaşının ısrarıyla dericilik sanatıyla uğraşmaya başlayan 37 yaşındaki Nihal Atak, yaptığı ürünleri sipariş üzerine iç piyasaya ve yurt dışına gönderiyor.

Yaklaşık 5 yıl önce arkadaşının tavsiyesiyle dericilik sanatıyla ilgilenmeye başlayan Atak, bir süre sonra yapamayacağını düşünerek bu işi bıraktı. Ancak arkadaşının ısrarı üzerine yeniden bu sanatla ilgilenmeye başlayan Atak, o günden bu yana dericilik sanatından kopmadı.

Kendisine ait atölyesi bulunan Nihal Atak, dericilik sanatıyla tanışmasını şu sözlerle anlatıyor: "O güne kadar deri kullanmışlığım yoktu, bildiğim bir şey de değildi. Israrı üzerine biraz uğraşmaya çalıştık ama yaptıklarımı bir şeye benzetemedim ve bıraktım. 'Tekrar yap.' diye ısrar etti. Onun ısrarı sayesinde cesaret ettim. Yaptıklarım, arkadaşlarım tarafından beğenilmeye başlandı. Ben de devam ettikçe yeni ürünler yaptım."

İlk başta yaptığı ürünleri beğenmediğini belirten Atak, "Bozdum, yapmak istemedim. Arkadaşımın ısrarı sayesinde yaptıkça güzel olduğunu düşünmeye başladım. Arkadaşlarla aramızda 'Deri bir aşktır.' diyoruz. Bir nevi terapi. Yaparken onunla bütünleşip her şeyi unutuyorsunuz." ifadesini kullandı.

Bu işi benimsedikten sonra atölye açtığını dile getiren Atak, şu anda küçük atölyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtiyor. Atak, deriden sadece cüzdan ve kartlık değil, saat kordonu, kravat, yelek, çanta, şapka, dosyalık, takı olmak üzere 15 çeşit ürün ürettiğini ve bunları sosyal medya üzerinden satışa sunduğunu ifade ediyor.

Nihal Atak, usta öğretici belgesi aldığını ve unutulmaya yüz tutmuş dericilik sanatını öğretmeye, yeni öğrenciler yetiştirerek yaşatmaya devam ettiğini belirtiyor. Kendi yaptığı ürünleri alanlar olduğu gibi, özel siparişlerle yurt içi ve yurt dışından müşterilerinin olduğunu da ekliyor.
