Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, kadrosundaki iki önemli oyuncunun sakatlandığını duyurdu. Fransız savunmacı Dayot Upamecano’nun sol dizinden sakatlandığı ve birkaç hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanırken, Kanadalı yıldız Alphonso Davies’in sağ dizindeki çapraz bağ yırtığı nedeniyle ameliyat edileceği ve aylarca sahalardan uzak kalacağı belirtildi.
Bayern Münih'te Çifte Kayıp
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, milli aradan sakat dönen Upamecano ve Davies’in durumlarının ciddi olduğu ifade edildi. Upamecano’nun sol dizinden sakatlandığı ve iyileşme sürecinin birkaç hafta süreceği kaydedilirken, Davies’in sağ diz çapraz bağlarının koptuğu ve ameliyat olacağı bildirildi. Kanadalı futbolcunun uzun bir rehabilitasyon sürecine gireceği belirtildi.
Sportif Direktör Eberl: "Bayern İçin Ağır Bir Darbe"
Bayern Münih Sportif Direktörü Max Eberl, milli araların her zaman sakatlık riski taşıdığını vurgulayarak, “Ne yazık ki oyuncuların milli aralardan sakat dönme riski her zaman vardır. Bu sefer özellikle bizi çok etkiledi. Alphonso Davies ve Dayot Upamecano’nun yokluğu Bayern için ağır bir darbe.” ifadelerini kullandı.
Davies ve Upamecano’nun Bayern Kariyerleri
Bayern Münih’in savunma hattının önemli isimlerinden Upamecano, Temmuz 2021’de Leipzig’den transfer edilmiş ve kulüple iki Bundesliga ile iki Almanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.
Davies ise Ocak 2019’da MLS ekibi Vancouver Whitecaps’ten Bayern Münih’e katılmış ve beş Bundesliga, bir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu dahil toplam 13 kupa kazanmıştı.