18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Futbol Bitimine 4 gün kaldı: Transferde 144 isim geldi 230 isim gitti

Bitimine 4 gün kaldı: Transferde 144 isim geldi 230 isim gitti

Süper Lig’de yer alan 19 takımdan 16’sı şu ana kadar 144 futbolcuya imza attırırken, kadro fazlası 230 futbolcuyu gönderdi. Kulüplerin transfer zararı 51,5 milyon avro oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bitimine 4 gün kaldı: Transferde 144 isim geldi 230 isim gitti
KAYNAK: Haber Merkezi

Yaz transfer döneminde yavaş yavaş sona geliniyor. Sezonun kapanmasından kısa bir süre sonra 24 Haziran’da başlayan yaz transfer dönemi, 13 Eylül Cuma günü sona erecek. 

Adana Demirspor, Samsunspor ve Bellona Kayserispor’un yasak nedeniyle transfer yapmadan geçirdiği dönemde 16 takım eksiklerini giderirken, kadrolarını yenileyip güçlendirdiler. Son dakikaya kadar transfer yapmak için arayışını sürdüren takımlar şu arada kadar 144 futbolcuya renklerine bağlarken, kadroda fazla olarak gördüğü 230 futbolcuyu da gönderdi.

EN ÇOK FENERBAHÇE HARCADI 

Yeni sezona dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho ile başlayan Fenerbahçe, transferde de rekor bir dönemi geride bıraktı. Youssef En Neysri’yi 19,5 milyon avroya renklerine bağlarken en yüksek bonservisi ödeyen, Ferdi Kadıoğlu’nu 30 milyon avroya satarken de en yüksek rakamlı satışı yapan kulüp oldu. 49 milyon 560 milyon avroluk oyuncu alan sarı lacivertliler, 30 milyon 500 bin avroluk satışa rağmen 19 milyon 60 bin avro açık verdi.

GALATASARAY KAZANDI

Transfer döneminde ezeli rakipleriyle transfer çekişmesine giren Galatasaray, transferde kasasına en çok girdi sağlayan takım oldu. 28 milyon avroluk harcama yapan sarı kırmızılılar, takımdan gönderdiği 10 oyuncudan toplam 32 milyon 650 bin avro gelir elde etti. Galatasaray, 4 milyon 650 bin avro artıya geçerken, Süper Lig’de yaz döneminin en kârlı takımı Alanyaspor oldu. Aldığı 7 oyuncuya bedel ödemeyen Güney ekibi, Fenerbahçe’ye sattığı Oğuz Aydın’dan 6 milyon avroyu kâr olarak kasasına koydu.

KARTAL VE FIRTINA’DA ZARAR

9 futbolcuyu kadrosuna katarak takımın yapısını değiştiren Beşiktaş ile 13 futbolcu almasına karşın henüz santrfor eksiği yaşayan Trabzonspor, benzer rakamlarda harcama yaparken, yaklaşık aynı oranda satış zararı yaşadılar. Kadro fazlasını eritmeye çalışan siyah beyazlılar, 19 milyon 650 bin avroluk alıma karşın gönderdiği 15 oyuncudan yalnızca 1 milyon avro kazanabildi. 19 milyon 680 bin avro harcayan bordo mavililer, 11 oyuncu gönderip 1 milyon 370 bin avro alabildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Narin cinayeti soruşturmasında yeni gelişme

Narin cinayeti soruşturmasında yeni gelişme