16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Futbol Bizim Çocuklar’ın bileği bükülmüyor

Bizim Çocuklar’ın bileği bükülmüyor

UEFA Uluslar B Ligi’nde 4’üncü maçında İzlanda’ya konuk olan A Milli Futbol Takımı, tarihi boyunca en çok zorlandığı deplasmanda kazanarak gruptaki yenilmezliğini sürdürdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bizim Çocuklar’ın bileği bükülmüyor
KAYNAK: Haber Merkezi

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar A Ligi’ne yükselme hedefi doğrultusunda dev bir adım attı. Gruba Galler deplasmanında aldığı golsüz beraberlikle başlayan İzlanda’yı İzmir’de, Karadağ’ı da Samsun’da yenerek grup liderliğini yakalayan milliler, gruptaki en kritik maçta İzlanda’yı deplasmanda yendi. Tarihinde ilk kez deplasmanda rakibini yenmeyi başaran A Milli Futbol Takımı, ortaya koyduğu mücadeleyle yenilmezliğini sürdürdü. Gruptaki son iki maçında Galler ile Kayseri’de, Karadağ ile deplasmanda oynayacak A Milli Futbol Takımı, grup liderliği için en kritik virajı geçti.

ÇİLİNGİR İRFAN CAN

Maç boyunca kapanan Karadağ karşısında 3 puanı getiren golü atan İrfan Can Kahveci, İzlanda deplasmanında da oyunu döndüren isim oldu. Rakibin kapandığı dakikalarda ceza alanı dışından süper bir vuruş yapan deneyimli futbolcu, rakip kaleci Valdimarsson’u çaresiz bırakarak skoru dengeleyen isim oldu.

ŞUT YAĞMURU

Karadağ’ı tek golle yendiği maçta 29 şut atan A Milliler, İzlanda deplasmanında da çok sayıda şut attı. 3’üncü dakikada geriye düşen A Milli Futbol Takımı, sonrasında rakibine büyük bir üstünlük kurdu. Maç boyunca topun hâkimi olarak yüzde 64’e 36 topla oynama üstünlüğü yakalayan milliler, galibiyete ulaşmak için 24 şut girişiminde bulundu. 12 isabetli şuttan 4 gol çıkartan milliler, futbol oynamayı güçleştiren zeminde yüzde 85 isabetle 537 pas yaptı.

A Milli Takım'a Kenan Yıldız

KENAN CEZALI

A Milli Futbol Takımı’nın İzlanda deplasmanında elde ettiği galibiyetin mimarlarından Kenan Yıldız, maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Maç boyunca attığı 8 çalımla Uluslar Ligi’nin en başarılı ismi olan 19 yaşındaki yıldız futbolcu, kırmızı beyazlıların 16 Kasım’da Galler ile Kayseri’de oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Kerem Aktürkoğlu

KEREM’DEN 4. GOL

İzlanda ile İzmir’de oynanan maçta ‘hat-trick’ yaparak 3 puanı getiren Kerem Aktürkoğlu, deplasmandaki maçta da skoru getiren isim oldu. Skorun eşitlendiği oyunun son dakikalarında kaleci Valdimarsson’a yaptığı baskı ile Arda’nın golünü hazırlayan 25 yaşındaki futbolcu, maçın skoru belirleyen gole de imza attı. Maç boyunca 3’ü kaleyi bulan 5 şut deneyen Kerem, 41 kez topla buluştuğu oyunda 26 pastan 2’si kilit, 19 pas isabeti sağladı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Abdurrahman Başkan Antalya'nın ekonomik başarısını anlattı!

MHP'li Abdurrahman Başkan Antalya'nın ekonomik başarısını anlattı!