28 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Futbol Derbide kazanan Galatasaray!

Derbide kazanan Galatasaray!

Süper Lig’in 10. haftasındaki derbi mücadelesinde ligin namağlup iki takımı olan Galatasaray ile Beşiktaş karşı karışıya geldi. Rams Park’ta oynanan mücadeleyi Galatasaray 2-1 kazanırken puanını 28’e yükseltirken konuk Beşiktaş ise ilk yenilgisini alarak 20 puanda kaldı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Derbide kazanan Galatasaray!

Süper Lig’de 10. haftanın kapanış mücadelesinde Galatasaray evinde duran toptan bulduğu gollerle kazanmayı başardı.

İLK 11’ler

Galatasaray’ın 11’i: Muslera, Kaan, Sanchez, Abdülkerim, Barış Alper, Sallai, Torreira, Sara, Yunus, Icardi, Osimhen

Beşiktaş’ın 11’i: Ersin, Svensson, Uduokhai, Emirhan, Masuaku, Ndour, Gedson, Joao, Silva, Semih, Immobile

Maçtan dakikalar

1' Karşılaşma Beşiktaş'ın başlama vuruşu ile başladı.

4' Maçın ilk önemli fırsatı Beşiktaş'tan geldi. Joao Mario'nun sağ kanattan çevirdiği topta ceza sahasında topla buluşan Semih Kılıçsoy kaleci ile karşı karşıya kaldı, şutunda isabet bulamadı.

6' Galatasaray gole çok yaklaştı. Sallai'nin ortasında Yunus Akgün'ün vuruşunu kaleci Ersin kornere çeldi.

13' GOL! Davinson Sanchez, Gabriel Sara'nın kullandığı serbest vuruşta yaptığı kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Galatasaray derbide 1-0 öne geçti!

21' Galatasaray Icardi ile pozisyon buldu. Ceza sahasına girerken zor pozisyonda şutunu çeken Arjantin'li forvete kaleci Ersin gol izni vermedi.

27' Icardi, Uduokhai ile olan pozisyonu sonrası yerde kaldı. Sarı-kırmızılılar penaltı beklerken hakem Arda Kardeşler kısa bir süre bekledikten sonra oyunu devam ettirdi.

36' Maçın ilk sarı kartı Kaan Ayhan'a çıktı. Beşiktaş atak geliştirme girişimindeyken Semih Kılıçsoy, Kaan Ayhan'dan sıyrıldıktan sonra rakibi tarafından çekilerek durduruldu. Mücadelenin hakemi Arda Kardeşler sarı kartına başvurdu.

44' Rafa Silva ile Beşiktaş beraberliğe yaklaştı. Ceza sahasının sağ çaprazından çektiği şutta top kaleci Muslera'da kaldı.

45' Icardi ile farkı 2'ye çıkartmaya çok yaklaştı. Hızlı hücumda ceza sahasına giren Icardi'nin vuruşunda top kornere gitti.

45' Mücadelenin ilk yarısının sonuna 1 dakika eklendi.

45+1' Beşiktaş Immobile ile ceza sahasına girmeye çalışırken İtalyan golcü Barış Alper Yılmaz'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Arda Kardeşler pozisyon sonrası 2. kez sarı kartına başvurdu.

İlk yarıda başka gol olmayınca Galatasaray devreyi 1-0'lık üstünlükle tamamladı.

46' Derbide ikinci yarıya ev sahibi Galatasaray başladı.

51' Galatasray'da ikinci yarının hemen başında oyuncu değişikliği. Kaan Ayhan topsuz alanda kendini yere bıraktı. Sağlık görevlilerinin uyguladığı tedavi sonrasında oyuna dönemeyen oyuncunun yerine Elias Jelert oyuna dahil oldu.

54' Beşiktaş maçın başından beri en net gol pozisyonundan da sonuç alamadı. Masuaku ile hızlı çıkan Beşiktaş'ta Rafa Silva'nın pasında şutunu çeken Joao Mario kaleci Muslera'yı geçemedi. 

61' Immboile'nin pasında hareketlenen Rafa Silva kaleci Muslera ile karşı karşıya kalacakkten Davinson Sanchez rakibine geçit vermedi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

62' Orta sahada Immobile'ye yaptığı faul sonrasında Davinson Sanchez maçtaki 3. sarı kartı goren isim oldu.

67' Gol! Galatasaray'ın süperstarı sahneye çıktı. Gabriel Sara'nın kullandığı serbest vuruş sonrası Osimhen kafa vuruşu ile farkı ikiye çıkarttı.

68' Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Joao Mario yerini Arnavut oyuncu Muçi'ye bıraktı.

73' Masuaku'nun sol kanattan sürüklediği atakta içeri çevrilen topu Immobile'ye gelmeden Gabriel Sara karşıladı. Top kornere çıktı.

80' Beşiktaş'ın hızlı hücumunda Rafa Silva, Torreira'nın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Galatasaray'ın Uruguay'lı oyuncusu sarı kart gördü.

82' Osimhen'in önüne atılan topta Emirhan Topçu rakibini faul ile durdurdu. Bu müdahale sonrası Beşiktaş'ta ilk sarı kart gören oyuncu oldu.

83' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Kerem Demirbay ve Mertens, Victor Osimhen ve Torreira yerine oyuna dahil oldu.

85' Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Siyah-beyazlılarda Svensson ve Emirhan kenara gelirken Tayyip Talha ve Onur Bulut oyuna dahil oldu.

87' Immobile, Davinson Sanchez'e yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

90' Mücadelenin sonuna 5 dakika ilave edildi.

90+1' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Icardi ve Barış Alper oyundan alınırken Batshuayi ve Metehan oyuna dahil oldu.

90+2' Beşiktaş Uduokhai ile gole yaklaştı. Rafa Silva'nın kullandığı serbest vuruş sonrası Tayyip Talha'nın sektirdiği topta Uduokhai kafayı vurdu ancak top üst ağlarda kaldı.

90+4 Gol! Beşiktaş Arnavut oyuncusu Muçi'nin attığı golle farkı bire indirdi. 

90+5 Batshuayi ile Galatasaray gole çok yaklaştı. Ersin ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruş dışarı gitti.

90+5 Mücadelede başka gol çıkmadı. Galatasaray evinde derbiyi kazanan taraf oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KEMANKEŞ 2 bir testten daha başarıyla geçti

KEMANKEŞ 2 bir testten daha başarıyla geçti