Türkgün Futbol Erzurum'da turnuva heyecanı: Milliler Türkmenistan ile karışılacak

Erzurum'da turnuva heyecanı: Milliler Türkmenistan ile karışılacak

Türk Devletleri U16 Futbol Turnuvası'nın ilk maçında U16 Millî Takımı, bugün Türkmenistan ile karşı karşıya gelecek. Mücadele Erzurum'da Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde saat 15.00'te başlayacak. Aynı günün diğer karşılaşmasında ise Kırgızistan ile Gürcistan takımları karşı karşıya gelecek. Turnuvanın heyecan dolu ilk gününde futbol tutkunlarını heyecanlı maçlar bekliyor.

Türk Devletleri U16 Futbol Turnuvası'nın ilk maçında U16 Millî Takımı, bugün Türkmenistan ile karşı karşıya gelecek. Mücadele Erzurum'da Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde saat 15.00'te başlayacak. Aynı günün diğer karşılaşmasında ise Kırgızistan ile Gürcistan takımları karşı karşıya gelecek. Turnuvanın heyecan dolu ilk gününde futbol tutkunlarını heyecanlı maçlar bekliyor.

KAYNAK: Haber Merkezi

Turnuvanın ikinci gününde Özbekistan ile Gürcistan, Türkmenistan ile Azerbaycan 2 Ekim Çarşamba günü karşılaşacak. Ay-yıldızlılar, turnuvadaki bir sonraki maçını 4 Ekim Cuma günü Azerbaycan ile oynayacak. Ardından 6 Ekim Pazar günü oynanacak sıralama maçları ile turnuva sona erecek.

U16 Millî Takımımızın Türk Devletleri U16 Futbol Turnuvası aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Cem Efe Eroğlu (Altınordu), Sadullah Yiğit Kabakuşak (Antalyaspor A.Ş.), Tolga Sancak (Göztepe A.Ş.), Defans: Hasan Mert Tuncel (Beşiktaş A.Ş.), Yağız Fikri Şen (Fenerbahçe A.Ş.), Bilal Demirağ (Altınordu), Ramazan Özçelik (Antalyaspor A.Ş.), Vatan Karanfil (Antalyaspor A.Ş.), Kerem Biçer (Beşiktaş A.Ş.), Üveys Yasir Satık (Antalyaspor A.Ş.), Emirhan Çolak (Beşiktaş A.Ş.), Orta Saha: Efe Seçil (Tümosan Konyaspor), Emirhan Ateş (Fenerbahçe A.Ş.), Necati Oğulcan Yançel (Galatasaray A.Ş.), Yunus Eymen Eğri (Beşiktaş A.Ş.), Hasan Yakup İlçin (Antalyaspor A.Ş.), Adnan Efe Fettahoğlu (Fenerbahçe A.Ş.), Mustafa Duru (Altınordu), Kerem Gündüz (Fenerbahçe A.Ş.), Ali Demirbilek (Antalyaspor A.Ş.), Yiğit Metin Yumak (Göztepe A.Ş.), Güven Atalay (RAMS Başakşehir FK), Güneş Nefes Özdemir (Beşiktaş A.Ş.), Forvet: Ada Yüzgeç (Galatasaray A.Ş.), Emin Eren Sayar (Fenerbahçe A.Ş.), Teknik Direktör: Selçuk Erdoğan

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Siyaset AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: Terörü tasfiye ettiğimizde önümüzde durabilecek bir güç yok!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı: Terörü tasfiye ettiğimizde önümüzde durabilecek bir güç yok!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, terörün Türkiye'nin bağımsızlık ve gelişimini tehdit ettiğini belirtti. Şehitlerin hatırasına sahip çıkmanın önemini vurgulayan Yazıcı, ülkenin güçlü ve bağımsız olma hedefine Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde kararlılıkla devam ettiklerini açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, terörün Türkiye'nin bağımsızlık ve gelişimini tehdit ettiğini belirtti. Şehitlerin hatırasına sahip çıkmanın önemini vurgulayan Yazıcı, ülkenin güçlü ve bağımsız olma hedefine Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde kararlılıkla devam ettiklerini açıkladı.

KAYNAK: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Ülkemizin bağımsızlığı, kalkınması ve gelişmesini sekteye uğratmak için terörü ve terörizmi araç olarak kullanan Türkiye düşmanları var." dedi.

Yazıcı, Kültür Park'ta şehit yakınları ve gaziler ile gerçekleştirilen iftar programında yaptığı konuşmada, bir toprağa "vatan" demek için şehit kanıyla yoğrulmuş olması gerektiğini söyledi.

Aziz vatanın her parçasının aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulduğunu vurgulayan Yazıcı, "Onların kanlarının simgesi bayrağımızın kırmızı rengini oluşturmuştur. Biz de sizinle birlikte, duyduğunuz gurura iştirak etmek isteriz. Birlik ve bütünlüğümüzü, kardeşçe hep birlikte ama, fakat ve lakin demeden vatan bağımsız olsun, ezan dinmesin bayrak inmesin diyenlerin armağanıdır." dedi.

Yazıcı, bir ülkenin büyüklüğünün, gücünün ekonomi faaliyeti ve beşeri kaynağı ile ölçümlendiğinin altını çizerek, "Coğrafi stratejik konumu da önemli. Yerküre üzerinde önemli bir coğrafyadayız. Üç kıtanın kesiştiği yerdeyiz. Asya, Avrupa ve Afrika. Merkez bir ülkeyiz. Böylesi ülkelerin coğrafi stratejik üstünlüğünü hamle yapıp ileriye taşıyan şehitlerinin armağanına saygı duyanların, vizyoner sahibi olan kişilerin işidir." diye konuştu.

Bu düşünceyle hemşehrileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde "durmak yok" diyerek yola devam ettiklerinin altını çizen Yazıcı, "İşimizi gücümüzü tayin eden aziz milletimizdir. Sizlersiniz. Sizlerin belirlediği çerçevede ve doğrultuda yürüyüşümüzü sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Hayati Yazıcı, şunları kaydetti:

"40 yıldır bu ülkede bağımsızlığına tasallut eden, dıştan beslenen, hainlik yapan insanımızı şehit eden terör örgütü ile ilgili yürüttüğümüz, terörsüz Türkiye isminde takdim ettiğimiz süreci inşallah hiçbir şehidimizi üzmeden, hiçbir gazimizi incitmeden onlara olan sevgi ve saygımızı her zaman başımızın üstünde tutarak inşallah bu ülkeyi terör belasından kurtardığımızda, terörü tasfiye ettiğimizde Türkiye'nin önünde dünyada duracak hatta yarışacak başka bir güç yok. Dolayısıyla işlemekte olan bu sürece de böyle bakmamız lazım. Ülkemizin bağımsızlığı, kalkınması ve gelişmesini sekteye uğratmak için terörü ve terörizmi araç olarak kullanan Türkiye düşmanları var. Dış ve iç düşmanları var. Bunları tasfiye etmeliyiz. Ama ödül ve taviz vermeden onlardan beklentimiz kurdukları örgütü kapanışını feshettiğini ilan etmek, ellerindeki silahlarını teslim etme. Hatta toprağa gömmek deniyor bazen. Gömmek değil. Gömen onu tekrar alabilir. Teslim edecek. Böyle bir perspektifte bulunursunuz bu akşam sizinle bunu da paylaşmak isterim."

AK Genel Başkan Yardımcısı Halit Yerebakan ise bu toprakların bedelinin şehitlerin kanıyla ödendiğini vurgulayarak, şehitlerin bıraktığı kutsal mirasa sahip çıkmanın boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

Şehitlerin hatıralarını yaşatmak, uğruna can verdikleri bu vatanı daha da ileri taşımak için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Yerebakan, "Bugün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, şehitlerimizin hayal ettiği güçlü ve bağımsız bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Her alanda ülkemizi daha da ileriye taşıyarak, onların emanetine en iyi şekilde sahip çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

Programa Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz da katıldı.

Öte yandan program öncesinde Hamidiye Mahallesi'nde şehit Mustafa Çalışkan'ın kabrini ziyaret eden Yazıcı şehitler için dua etti.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'e ziyarette bulunan Yazıcı, Rize Öğretmenevi'nde turizm dernekleri ile bir araya geldi.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *