Türkgün Futbol Fenerbahçe’nin transfer gündemi: Talisca mı, Oscar mı?

Fenerbahçe’nin transfer gündemi: Talisca mı, Oscar mı?

Fenerbahçe, ara transfer dönemi öncesinde orta saha arayışlarında dümeni iki Brezilyalı yıldıza çevirdi. Al-Nassr'da forma giyen Anderson Talisca, sarı-lacivertlilerin hala bir numaralı hedefiyken, transferin gerçekleşmemesi durumunda Oscar'ın alternatif olarak düşünüldüğü öğrenildi.

Süper Lig'de lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 3'e indiren Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında güçlü bir orta saha transferi yapmak istiyor. Sarı-lacivertliler, Anderson Talisca'yı liste başına koysa da, ay sonunda Çin temsilcisi Shanghai'den ayrılması beklenen Oscar'ı da gündeme alındı.

İlk Hedef: Talisca

Fenerbahçe'nin transfer listesinde birinci sırada Anderson Talisca bulunuyor. Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun da Suudi Arabistan'da çalıştığı dönemde ısrarla istediği 30 yaşındaki futbolcunun transferi, maliyeti nedeniyle zorlu bir süreç olarak değerlendiriliyor. Talisca’nın Al-Nassr’dan aldığı 12 milyon Euro yıllık maaş ve çeşitli bonuslar, transferin önündeki en büyük engel.

Asbaşkan Acun Ilıcalı, katıldığı bir programda Talisca'yı istediklerini ancak transferin zorluğunu açıkça belirtti. "Talisca’nın mali şartları çok ağır, ama ilgimiz var," diyen Ilıcalı, bu konuda net bir tablo çizdi.

Alternatif Plan: Oscar

Talisca transferinde yaşanabilecek olası bir olumsuzluk için alternatif isim belirlendi: Oscar dos Santos. 33 yaşındaki Brezilyalı yıldız, Shanghai SIPG ile sözleşmesi aralık ayının sonunda sona erdikten sonra Çin ekibi ile yollarını ayırması ve serbest oyuncu statüsüne geçmesi bekleniyor. Kariyerinde Chelsea formasıyla 105 maçta Jose Mourinho'nun öğrencisi olan Oscar, Çin'deki yedi yıllık macerasında iki lig şampiyonluğu ve bir Süper Kupa kazandı.

Oscar, Fenerbahçe’nin radarına ilk kez gelmiyor. Brezilyalı oyuncu, iki sezon önce de transfer gündemine gelmiş ancak o dönem Çin'deki takımında kalmayı tercih etmişti. Shanghai SIPG’ye transferi için 2017 yılında Chelsea’ye 70,5 milyon Euro bonservis ödenen Oscar, Çin kariyerinde toplam 207 maçta 61 gol kaydetti.

Oscar'ın kariyeri

Brezilya’nın Sao Paulo kentinde 1991 yılında dünyaya gelen Oscar, profesyonel kariyerine doğduğu şehrin takımında başladı. 2012’de 32 milyon Euro bedelle Chelsea’ye transfer olan ofansif orta saha oyuncusu, İngiltere'deki kariyerinde önemli başarılara imza attı. Ancak 2017 yılında Çin'e transfer olarak kariyerini farklı bir rotaya çevirdi.

Oscar, Çin'deki tercihiyle o dönem büyük eleştiriler alsa da, “Fakir bir aileden geliyorum ve aileme destek olmak için paraya ihtiyacım vardı,” sözleriyle bu kararını savundu. Shanghai’da yedi yıl boyunca mücadele eden Oscar, kulübünden toplam 192 milyon Euro kazandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem TBMM’den geçti, resmen yürürlükte! Yeni yasada neler var?

TBMM’den geçti, resmen yürürlükte! Yeni yasada neler var?

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen torba yasa ile YÖK’ten TSK’ya, belediyelerden bayilik düzenlemelerine kadar birçok alanda önemli değişiklikler yürürlüğe girdi.

KAYNAK: İHA

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.
TBMM Genel Kurulunda yapılan görüşmelerin ardından Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.
 

Buna göre, bayiliklerin nerede kurulacağı, ve sayısını tespit etmek, bayi müracaatlarını uygun görülen kişilerle sözleşme işlemleri yapmak ve ruhsatlarını düzenlemek, bayi listelerini sürekli izleyerek değişiklikleri tespit etmek, bayilik teşkilatının mevzuata uygun ve düzenli şekilde işlemesi için gerekli olan ve yönetmelikle öngörülen Spor Teşkilat Başkanlığı tarafından tüzel kişilere verilebilecek.
 

Teğmen, albay rütbelerine sahip olan TSK personelinin görev süreleri Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek. Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen insani amaçlı mayın ve/veya patlamamış mühimmat temizliği faaliyetleri kapsamında kullanılmak üzere yurt dışından getirilecek her türlü araç, makine, teçhizat ve mayın arama üzerine eğitilmiş hayvanlar gümrük vergisinden muaf olacak.
 

YÖK 21 kişiden oluşacak, Cumhurbaşkanı tarafından seçilecek başarılı profesörlerden 7, devlet görevlileri ve emeklilerden 7, Üniversitelerarası Kurulca, kurul üyesi olmayan profesörden oluşacak. Devlet ve vakıf üniversitelerinde rektörler Cumhurbaşkanınca atanacak. Üniversitelerde görevlendirilecek yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısı, dolu öğretim elemanı kadrosu sayısının yüzde 2’sini geçemez. Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtdışında koordinasyon ofisleri kurabilecek. Ekonomik ve Sosyal Konsey üyeleri Cumhurbaşkanınca belirlenecek. Yeni iskan nedeniyle oluşturulan ve nüfusu 5 bin ve üzerinde olan herhangi bir yerde belediye kurulabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *