Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'in 33. haftasında Eyüpspor karşısında aldıkları 5-1'lik galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Buruk, şampiyonluk yarışının henüz bitmediğini belirterek Mayıs ayında hedeflerine ulaşmak için çalışacaklarını söyledi.
"Eyüpspor Karşısında Değerli Bir Galibiyet Aldık"
Eyüpspor'un sezon performansına değinen Okan Buruk, şu ifadeleri kullandı:
“Eyüpspor, zor bir deplasman. Ligin etkili, bu sezonun flaş takımlarından biri. Arda hocayla bu sene önemli işler yaptılar. Böyle bir takıma karşı burada aldığımız galibiyet bizim için çok değerli ve önemli.”
İlk yarıdaki oyuna ilişkin değerlendirme yapan Buruk, şöyle devam etti:
"Devre arasına 1-0 önde girdik. Zaman zaman top kayıpları yaptık. İlk yarıda konsantrasyon kayıpları daha fazlaydı. İlk yarı biraz daha gündüz maçı gibiydi. Hafif güneşli hava bazen konsantrasyonu etkiliyor. İkinci yarı hava karardıktan sonra oyuncuların adaptasyonu biraz daha iyi oluyor."
"Hiçbir Şey Bitmedi"
Şampiyonluk yarışına dikkat çeken Buruk, şunları söyledi:
"Hiçbir şey bitmedi. Bundan sonraki haftalar aynı önemde devam ediyor. Bu ayki son maçımızı oynadık. Mayıs ayı geldi. Hedefimiz her Mayıs olduğu gibi bu sene de şampiyonluğu yakalamak. Bunun için daha çok çalışırız."
"Hayalimi Yaşıyorum, Daha Fazla Şampiyonluk İstiyorum"
Teknik direktörlük kariyerinde önemli başarılar yaşayan Okan Buruk, hayalleriyle ilgili olarak şunları dile getirdi:
"Hayalimi yaşıyorum. Galatasaray'da yaşadığım şampiyonluklar benim hayalimdi. Daha büyük hayalim, daha fazla şampiyonluk. İnşallah bu sezon yeniden şampiyon oluruz. Sonraki sezon da aynı şekilde."
"Torreira ve Lemina Ofansif Anlamda Daha Özgür"
Orta saha oyuncularının performansını değerlendiren Buruk, Torreira'nın yükselen formuna ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
"Bugün duran top sonrası gol attı. Üçüncü bölgeye daha rahat gidiyor. Lemina ile birlikte oynayınca daha özgür oluyor. Ofansif olarak bunu hem Lemina hem de Torreira'dan istiyoruz. Oyunun iki yönünü oynayan orta sahalar bizim için çok önemli. İkisinden de öne gitmelerini istiyorum. Bence bunu doğru şekilde oturttular. Hem defansif hem de ofansif anlamda çok iyi gidiyoruz."
"Bütün Oyuncularıma Şans Vermek İstiyorum"
Kadrodaki derinliğe değinen deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle tamamladı:
“Mertens, son Konyaspor maçında çok iyi oynadı. Morata bizim için çok önemli ve değerli bir oyuncu. Morata bugün oyuna girdikten sonra iyi işler yaptı. Bütün oyuncularıma şans vermek istiyorum.”