Juventus, Serie A’nın 33. haftasında deplasmanda karşılaştığı Parma’ya 1-0 mağlup olarak Şampiyonlar Ligi yarışında önemli bir kayıp yaşadı. Maçın tek golü ilk yarının son anlarında geldi.
Maçın Özeti
Parma ile Juventus’u karşı karşıya getiren mücadelede ilk yarı düşük tempoda başladı. Net pozisyonların az yaşandığı bu bölümde ev sahibi Parma, 45+1. dakikada Mateo Pellegrino Casalanguila’nın golüyle öne geçti. Golün asistini Emanuele Valeri yaptı ve ilk devre bu skorla sona erdi.
İkinci yarıda Juventus baskısını artırsa da aradığı golü bulamadı. Maça yedek kulübesinde başlayan Kenan Yıldız, 57. dakikada Weston McKennie’nin yerine oyuna dahil oldu ancak skoru değiştirmeyi başaramadı.
Şampiyonlar Ligi Yolunda Darbe
Bu sonuçla Igor Tudor yönetiminde ilk mağlubiyetini alan Juventus, 59 puanda kaldı ve ligde 5. sıraya geriledi. Bologna’nın 1 puan gerisinde yer alan siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi bileti için büyük bir avantajı yitirmiş oldu.
Parma ise 5 maçlık galibiyet hasretine son vererek puanını 31’e çıkardı ve düşme hattından uzaklaşma adına önemli bir galibiyet elde etti.