3. Lig 1. Grup'ta sezonun final haftasında ezeli rakibi Bursaspor'u 2-0 mağlup eden Karşıyaka, ikinci sırayı alarak Play-Off grup finaline yükseldi ve 22 yıllık şampiyonluk hayalini gerçekleştirmek için yalnızca üç maç uzakta kaldı.
22 Yıllık Hasret İçin Geri Sayım Başladı
Son şampiyonluğunu 2003 yılında 2. Lig'de yaşayan Karşıyaka, ardından iki kez küme düşüp, birçok kez Play-Off heyecanı yaşamasına rağmen mutlu sona ulaşamamıştı. İzmir temsilcisi, bu sezon şanssızlığını kırmak için kalan 270 dakikaya odaklandı.
Başkan Ergüllü: "Şanssızlığımızı Kırdık"
Karşıyaka Başkanı İlker Ergüllü, Bursaspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, "Bursa galibiyetiyle kader maçlarındaki talihsizliğimizi sona erdirdiğimize inanıyoruz. Takımımız sahada 90 dakika boyunca inancını korudu. Taraftarımızın desteği büyüktü. Önümüzde iki hafta var, hazırlıklarımızı eksiksiz tamamlayacağız." dedi.
"Play-Off'ta ilk maçımız 15 Mayıs'ta deplasmanda olacak. Bu süreçte futbolcu kardeşlerimizin, teknik heyetimizin yanında olacağız. Önce grup finallerine, ardından da inşallah finale ve şampiyonluğa yürüyüp 22 senelik hasreti bitireceğiz. Sezon içinde çok sıkıntılar yaşadık, futbolda, basketbolda başımıza gelmeyen kalmadı ama sezonun finalini iyi yapacağız"
Ahmet Yıldırım: "Tek Hedef Şampiyonluk"
Karşıyaka Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım, "Artık tek hedefimiz şampiyonluk. Rakip fark etmez. Finale yükselip ardından 7 yıl sonra yeniden 2. Lig'e döneceğiz." açıklamasında bulundu.
Yıldırım ayrıca, "Son haftalarda son dakikada yediğimiz goller moral bozmuştu, ancak Bursaspor maçıyla reaksiyon gösterdik. Bu dolu tribünlere kupayı armağan edeceğiz." dedi.
Taraftarsız Rövanş Riski
Karşıyaka, daha önce sezon içinde 5 kez tekrarlanan kötü ve çirkin tezahüratlar nedeniyle ceza almıştı. Bursaspor maçında yaşanan küfürlü tezahüratlar ve saha olayları nedeniyle yeni bir ceza gelmesi halinde, Play-Off grup finalinde 19 Mayıs'ta evinde oynayacağı rövanş maçında seyircisiz mücadele etmek zorunda kalabilir.