27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Futbol Kartal Ajax'ın konuğu

Kartal Ajax'ın konuğu

Sezona tüm kulvarlarda aldığı başarılı sonuçlarla çıkan Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde de aynı çizgisini sürdürme hedefiyle Ajax deplasmanında saat 22.00’de ilk maçına çıkıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kartal Ajax'ın konuğu
KAYNAK: Haber Merkezi

Yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst ile başladığı sezonda tüm kulvarlarda oynadığı 8 maçtan 6 galibiyet, 2 beraberlik ve TFF Süper Kupa elde eden Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde ilk maçında da başarısını sürdürmek istiyor. Avrupa arenasında oynayacağı 8 maçtan en fazla puanı alarak ilk 8 içinde yer almayı hedefleyen siyah beyazlılar, bugün Ajax deplasmanında sahaya çıkacak. Hollanda temsilcisi ile daha önce oynadığı 6 maçı da kaybeden Beşiktaş, bu kez puan alarak kötü gidişini sonlandırmak istiyor. Amsterdam’da bulunan Johan Cruyff Arena’da saat 22.00’de başlayacak karşılaşmayı İngiliz John Brooks, Simon Bennett, Daniel Robathan hakem üçlüsü yönetecek. Maç TRT1 ve Tabii platformundan yayınlanacak.

AVRUPA’DA 3 ÇEYREK FİNAL 

Avrupa Arenası’nda bugüne dek 274 maça çıkan Fenerbahçe, toplamda 109 galibiyet, 109 yenilgi yaşadı. Avrupa’daki en fazla yer aldığı Kupa 2’de bugün Union SG ile oynayacak sarı lacivertliler, tüm kulvarlardaki 110’uncu galibiyetine ulaşmak için ter dökecek. 56 maçta sahadan beraberlikle ayrılan Kanarya, attığı 374 gole karşın kalesinde 391 gol gördü. Yeni formatıyla ilk kez oynanacak Avrupa Ligi’ndeki ilk maçını deplasmanda Ajax’a karşı oynayacak Beşiktaş, Avrupa arenasındaki 245’inci heyecanını yaşayacak. Geride kalan 244 maçta 92 galibiyet, 49 beraberlik, 103 yenilgi yaşayan siyah beyazlılar, 3 kez son 8 takım arasına kaldı. 1986-1987’de Şampiyon Kulüpler Kupası’nda çeyrek final gören Beşiktaş, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası, 2016-2017 sezonunda da Avrupa Ligi’nde çeyrek finalden döndü.

Bronckhorst: Kazanmak istiyoruz

Beşiktaş Teknik Direktörü Van Bronckhorst “Avrupa’da başarılı sonuçlar her ülke için ve Türkiye için de çok önemli. Hollanda’nın Şampiyonlar Ligi’nde iki takımı var. Galatasaray ve Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde başarısız oldu. Bu Türk futbolu için kayıp. Beşiktaş’ın Avrupa’daki imajını düzeltmeye çalışacağız. Ajax maçıyla kazanarak başlamak istiyoruz. Ocak ayından sonra Avrupa’da devam etmek istiyoruz” dedi.

AVRUPA LİGİ BAŞARISI

Avrupa arenasında en çok UEFA’nın kulüpler düzeyindeki 2 numaralı organizasyonunda maça çıkan Beşiktaş, en fazla galibiyeti UEFA Kupası ve Avrupa Ligi maçlarında elde etti. 9 kez Avrupa Ligi gruplarında mücadele etme hakkını elde eden siyah beyazlılar, 123 maçta 54 galibiyet, 25 beraberlik, 44 yenilgi yaşadı. 197 gol atmayı başaran Beşiktaş, kalesinde 159 gol gördü.

AJAX’TA TANIDIKLAR

Beşiktaş’ın yeni formatıyla Avrupa Ligi’ndeki ilk rakibi Ajax’ta Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı isimler yer alıyor. Trabzonspor’dan yetişen Ahmetcan Kaplan, Beşiktaş’ta forma giyen Wout Weghorst, Başakşehir’de oynayan Bertrand Traore, Karagümrük ve Alanyaspor’u çalıştıran teknik direktör Francesco Farioli yönetiminde siyah beyazlılara karşı ter dökecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kanarya Union SG ile başlıyor

Kanarya Union SG ile başlıyor