10 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Futbol Kartal çok farklı! Süper Kupa Beşiktaş'ın oldu

Kartal çok farklı! Süper Kupa Beşiktaş'ın oldu

Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray’ı 5-0 mağlup eden Beşiktaş, kupayı 3. kez müzesine götürmeyi başardı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kartal çok farklı! Süper Kupa Beşiktaş'ın oldu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Geçtiğimiz sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu ile kapatan Beşiktaş, 2024-2025 sezonuna da kupa ile başladı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan Turkcell Süper Kupa karşılaşmasında Galatasaray’ı 5-0 mağlup eden siyah-beyazlılar, söz konusu organizasyonda 3. kez zafere ulaştı.
Kara Kartal, daha önce 2006 ve 2022 yıllarında da Süper Kupa’yı kazanmıştı.

Galatasaray’a karşı 3. finalde 2. zafer
 

Siyah-beyazlı ekip, bu organizasyonda daha önce 2 kez Galatasaray ile rakip oldu. 30 Temmuz 2006 tarihinde Almanya’nın Frankfurt şehrinde karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde kazanan 1-0’lık skorla Kara Kartal oldu.
13 Ağustos 2016’da bu kez Konya’da oynanan finalde mücadelesinde penaltı atışları sonucu bu kez Galatasaray kupaya uzandı.
Sarı-kırmızılılar ile 3. finaline çıkan siyah-beyazlı takım, rakibini 5-0 mağlup ederek hem kupayı elde etti hem de rakibine karşı finallerdeki üstünlüğü ele geçirdi.

Giovanni van Bronckhorst, Beşiktaş kariyerine kupayla başladı
 

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray’ı 5-0 yenerek Turkcell Süper Kupa’yı 3. kez müzesine götürmeyi başardı. Siyah-beyazlıların yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst da bu zaferle kariyerinde 7. kupasını kazanmış oldu.
Daha önce Hollanda ekibi Feyenoord ile 1 Hollanda Eredivisie şampiyonluğu, 2’şer kez de Hollanda Kupası ve Hollanda Süper Kupası elde eden 49 yaşındaki çalıştırıcı, Glasgow Rangers ile de İskoçya Süper Kupası’nı kazanmıştı.
Hollandalı teknik adamın Beşiktaş kariyeri de Süper Kupa’yla başlamış oldu.

Süper Kupa'nın en erken golü Immobile'den

Beşiktaş formasıyla ilk resmi maçına Galatasaray karşısında çıkan Ciro Immobile, 21. saniyede ve 81. dakikada attığı gollerle hem ilk resmi müsabakasında ağları sarstı hem de ‘Süper Kupa'daki en erken gol' rekorunun sahibi oldu.

Siyah-beyazlıların gollerini 21. saniye ile 81. dakikada Ciro Immobile ve 53. dakikada Svensson, 90+1. dakikada Rafa Silva ve 90+2. dakikada Mustafa Hekimoğlu attı. 2024-2025 sezonuna Süper Kupa'yı kazanarak başlayan Kartal'da golcü futbolcu Immobile de organizasyon tarihine geçti.


Siyah-beyazlı formayla çıktığı ilk müsabakada ağları sarsmayı başaran İtalyan futbolcu, aynı zamanda 50. saniye ile Icardi'de bulunan ‘Süper Kupa'daki en erken gol' rekorunu da ele geçirdi.

Galatasaray’dan sezona yenilgiyle başlangıç
 

Maçın ilk saniyelerinde Victor Nelsson’un hatasında Ciro Immobile’nin golüyle geriye düşen sarı-kırmızılılar ilk yarıyı 1-0 geride kapadı. İkinci yarıda Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hücum hattını değiştirerek başladı. Kerem Aktürkoğlu ve Dries Mertens’in yerine Barış Alper Yılmaz ve Michy Batshuayi’yi oyuna alsa da siyah-beyazlılar 53. dakikada Jonas Svenssonun golüyle farkı 2’ye çıkardı.
 

Kalan dakikalarda Okan Buruk daha çok risk aldı ve hücum hattına Kerem Demirbay, Yunus Akgün ile Wilfried Zaha'yı dahil etti, Lucas Torreira ile Berkan Kutlu'yu da kenara aldı. Müsabakanın 82. dakikasında Abdülkerim Bardakcı’nın ceza sahası içinde Gedson Fernandes’e yaptığı hareket sonrasında kazanılan penaltıyı Ciro Immobile gole çevirdi ve durum 3-0 oldu. Uzatma dakikalarında sarı-kırmızılılar, Rafa Silva ve Mustafa Hekimoğlu’nun gollerine de engel olamadı ve sezona 5-0’lık yenilgi ile başladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MİT'ten, PKK/KCK Avusturya yapılanmasına büyük darbe

MİT'ten, PKK/KCK Avusturya yapılanmasına büyük darbe