Türkgün Futbol Kenan Yıldız'dan Cristiano Ronaldo’yu hatırlatan rekor: Juventus’un genç yıldızı İtalyan basınında manşetleri süsledi

Kenan Yıldız'dan Cristiano Ronaldo’yu hatırlatan rekor: Juventus’un genç yıldızı İtalyan basınında manşetleri süsledi

Juventus'un 19 yaşındaki milli futbolcusu Kenan Yıldız, Torino derbisindeki performansıyla Cristiano Ronaldo'nun rekoruna ortak oldu. Genç oyuncu, aynı sezonda iki Torino derbisinde gol atan ilk Juventuslu futbolcu olarak tarihe geçti. Attığı şık gol ve sergilediği performans, İtalyan basınında geniş yankı buldu.

KAYNAK: NTVSpor

Juventus’un genç yıldızı Kenan Yıldız, Serie A’nın 20. haftasında Torino ile oynanan derbide attığı golle hem takımını ipten aldı hem de Cristiano Ronaldo’nun yıllar önce kırdığı bir rekoru egale ederek tarihe geçti.

Derbinin Hikayesi

Serie A’nın 20. haftasında Juventus ve Torino, Torino Derbisi’nde karşı karşıya geldi. Mücadele, karşılıklı gollerle 1-1 sona ererken Juventus’un golü 8. dakikada genç yıldız Kenan Yıldız’dan geldi. Kenan, ceza sahası dışından yaptığı şık vuruşla takımına bir puanı kazandırdı.

Çifte Derbi Golleri

Kenan Yıldız, bu sezon Torino ile oynanan her iki maçta da gol atma başarısı gösterdi. Böylelikle 2018-19 sezonunda Cristiano Ronaldo’nun elde ettiği bu rekoru tekrarlayan ilk futbolcu oldu.

İtalyan Basını Manşetlere Taşıdı

Kenan Yıldız’ın performansı, İtalyan spor basınında büyük yankı uyandırdı. Tuttosport, Kenan’ın golünü "repertuarından bir klasik" olarak yorumlarken, Tuttomercatoweb ise genç oyuncunun golünü Alessandro Del Piero’ya benzetti.

La Gazzetta dello Sport, Kenan’ın iki derbide de gol atmasının yanı sıra sahadaki genel performansına dikkat çekerek, “Attığı golden çok daha fazlasını yaptı. Çirkin bir kadının boynundaki elmas gibiydi” ifadelerini kullandı.

Kenan’ın Değerlendirmeleri

İtalyan basını, Kenan Yıldız’ın performansına 10 üzerinden 7 ile 7.5 arasında değişen puanlar verdi. Genç oyuncunun özellikle top sürme yeteneği ve şutları, övgü topladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Fenerbahçe’nin gündemindeki Mitrovic şov yaptı | FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Sırbistan 3-0 Andorra

Fenerbahçe’nin gündemindeki Mitrovic şov yaptı | FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Sırbistan 3-0 Andorra

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri K Grubu’nda Sırbistan, sahasında konuk ettiği Andorra’yı Mitrovic’in hat-trick yaptığı maçta 3-0 mağlup etti. Bu galibiyetle Sırbistan 4 puana ulaştı.

MUHABİR: Ali Öncü

Sırbistan, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri K Grubu’nda sahasında Andorra ile karşılaştı. Ev sahibi ekip, Mitrovic’in golleriyle rakibini 3-0 mağlup etti.

Maçın Özeti

Mücadeleye baskılı başlayan Sırbistan, gol perdesini 12. dakikada Mitrovic ile açtı. Etkili oyununu sürdüren ev sahibi, 24. dakikada yine Mitrovic’in ayağından bulduğu golle farkı ikiye çıkardı.
İkinci yarıya da hızlı giren Sırbistan, 53. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Mitrovic, hat-trick yaparak skoru belirledi: 3-0.

Bu sonucun ardından Sırbistan gruptaki ikinci maçında 4 puana ulaşarak 3. sıraya yükselirken, Andorra oynadığı 4 maç sonunda henüz puanla tanışamadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *