Türkgün Futbol LaLiga’da Real Madrid’ten sürpriz sonuç! Osasuna 1 Real Madrid 1 maç sonucu

LaLiga’da Real Madrid’ten sürpriz sonuç! Osasuna 1 Real Madrid 1 maç sonucu

La Liga’nın 24. haftasında Osasuna, Real Madrid ile 1-1 berabere kaldı. Real Madrid’in golü 15. dakikada Kylian Mbappé’den gelirken, Osasuna’nın tek golü 58. dakikada Ante Budimir’in penaltısından geldi. Maç, 1-1’lik skorla sona erdi. Real Madrid’te Bellingham, 39. dakikada kırmızı kart gördü.

MUHABİR: Ali Öncü

Osasuna, La Liga'nın 24. haftasında Real Madrid’i konuk etti. Real Madrid öne geçtikten sonra 10 kişi kaldığı karşılaşmadan 1-1’lik sonuçla ayrıldı.

Maçın Özeti

Real Madrid, karşılaşmanın başından itibaren topa daha fazla sahip olan taraf oldu. 15. dakikada Mbappé ile öne geçen Real Madrid, 39. dakikada Bellingham’ın gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Osasuna, 58. dakikada Ante Budimir’in penaltı golüyle cevap verdi ve maçı dengeledi. 10 kişi kalan Real Madrid, maç boyunca etkili olmasına rağmen, Osasuna savunmasını geçemedi. Mücadele 1-1’lik skorla sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Han Yunus’ta tahliye uyarısı sonrası sahra hastanesi kuruldu

Han Yunus’ta tahliye uyarısı sonrası sahra hastanesi kuruldu

İsrail ordusunun Han Yunus’taki El-Eml Hastanesi çevresine tahliye uyarısı yapmasının ardından sağlık ekipleri bölgeden çekildi; yerel imkanlarla Mevasi sahiline sahra hastanesi kuruldu, tedaviler burada sürdürülüyor.

KAYNAK: AA

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Filistin Kızılayı’na bağlı El-Eml Hastanesi çevresine yaptığı tahliye uyarısı, bölgede ciddi bir sağlık krizi doğurdu. Uyarının ardından hastane çevresinde görev yapan sağlık ekipleri, güvenlik endişeleri nedeniyle bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Han Yunus’ta tahliye uyarısı sonrası sahra hastanesi kuruldu

Yaşanan gelişmeler üzerine, Han Yunus’un batısında yer alan Mevasi sahil bölgesinde, yerel imkanlarla acil müdahale sahra hastanesi kurulmasına karar verildi. Bu geçici sağlık tesisi, hem İsrail'in yürüttüğü kara harekâtı nedeniyle hastanelere erişimin zorlaşması hem de Han Yunus’taki birçok hastanenin “kırmızı bölge” ilan edilmesi sebebiyle kritik bir ihtiyaç haline geldi.

Söz konusu sahra hastanesi, tahliye edilen hastanelerdeki hasta ve yaralılara temel sağlık hizmetleri sağlamak amacıyla hızla faaliyete geçirildi. Tedaviye erişimin kısıtlandığı bölgede, sağlık çalışanları yetersiz tıbbi malzeme ve zorlu koşullara rağmen görevlerini sürdürmeye çalışıyor.

Filistinli yetkililer, mevcut durumun insanî bir felakete dönüşmemesi için uluslararası yardım çağrısında bulunurken, sağlık çalışanlarının hedef alınmaması ve hastanelerin korunması gerektiğini vurguladı.

Gazze’de sağlık altyapısının büyük bölümünün ciddi zarar gördüğü belirtilirken, bölgede kurulan sahra hastanelerinin geçici çözüm sunduğu ancak kalıcı ve güvenli sağlık hizmetlerinin sağlanabilmesi için çatışmaların sona ermesi gerektiği ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *