05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Futbol Montella Avusturya zaferinin şifresini açıkladı: Türk yüreği

Montella Avusturya zaferinin şifresini açıkladı: Türk yüreği

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024'te elde edilen başarıların Türk halkını mutlu ettiğini ve bunun kendisini gururlandırdığını belirtti. Montella, Avusturya zaferinin arkasındaki gücün Türk yüreği olduğunu vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Montella Avusturya zaferinin şifresini açıkladı: Türk yüreği
KAYNAK: Anadolu Ajansı

A Milli Futbol Takımı'nın İtalyan teknik direktörü Vincenzo Montella, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) elde ettikleri başarılarla Türk halkını mutlu etmenin kendisini gururlandırdığını ifade etti. Montella, Avusturya zaferinin arkasındaki sırrın Türk yüreği olduğunu söyledi.

Corriere dello Sport'a Özel Röportaj

Montella, İtalya'nın yüksek tirajlı spor gazetelerinden Corriere dello Sport'a verdiği demeçte, A Milli Takım'ın EURO 2024'teki performansını değerlendirdi. Ay-yıldızlıların başarılı sonuçlarının ardından Türklerin sokaklarda kutlama yapması hatırlatılan Montella, "Onları mutlu etmek benim için gurur verici. Beni kendine aşık eden bir ülkeye karşı hissettiğim bir sorumluluktur. Benim gibi oyuncular da aynı sorumluluğu hissediyor. Avusturya'yı yenmemizi sağlayan Türk yüreğidir." dedi.

"Bu Maç Benim İçin Özeldi"

Avusturya'nın mart ayında Türkiye'yi hazırlık maçında 6-1 gibi farklı bir skorla yenmesi anımsatılan Montella, "Şimdi şunu söyleyebilirim ki bu maçı özellikle önemsiyordum. Bu, Avusturya'ya karşı sportif bir intikam için değil, Avusturya son derece saygı duyduğum bir rakip ama bu daha çok kendimle ilgili bir rövanştı. Biz antrenörler ve oyuncular rekabetçiyiz ama bu leke, benim profesyonel kariyerime ağır geliyordu." ifadelerini kullandı.

Mert Günok'un Kritik Kurtarışı

Avusturya maçının son anlarında kaleci Mert Günok'un yaptığı kurtarışın sorulması üzerine İtalyan teknik adam, "Bu, onun mesleği ve kesinlikle çok iyiydi. Onun adına çok memnunum." değerlendirmesinde bulundu.

Arda Güler'e Övgüler

A Milli Takım'ın yıldız oyuncularından Arda Güler hakkında da konuşan Montella, "Muhteşem bir maç çıkardı ve kendisini dönüştürmeyi başardı. Çok koştu ki onu daha önce hiç böyle koşarken görmedim, takım için çalışıyordu. Onunla gurur duyuyorum ve kendisini tebrik ediyorum. Bunları, ona özel olarak zaten aktardım." yorumunu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serinlemek için girdikleri baraj pahalıya patladı

Serinlemek için girdikleri baraj pahalıya patladı