14 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Futbol TFF, Merkez Hakem Kurulu talimatında değişiklik

TFF, Merkez Hakem Kurulu talimatında değişiklik

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) talimatında değişikliğe gidildi. TFF'den yapılan açıklamada, "Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) işleyişini sınırlayan ve yetki karmaşasına neden olan Hakem Akademisi uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır. Yetenekli ve hızlı gelişim sağlayabilecek hakemlere büyük bir engel teşkil eden klasman kademeleri sadeleştirilmiş, oluşturulan havuz sistemi ile bu hakemlerin hızlıca üst liglere kazandırılmasının yolu açılmıştır" denildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TFF, Merkez Hakem Kurulu talimatında değişiklik
KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

TFF'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Merkez Hakem Kurulu olarak 2024-2025 futbol sezonu ile birlikte, yenilikçi, sürdürülebilir ve gençleştirme odaklı projelerimizi hayata geçirmeye başlamış bulunmaktayız.

Bu kapsamda; yayınlanan Merkez Hakem Kurulu (MHK) talimatı ile Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) işleyişini sınırlayan ve yetki karmaşasına neden olan Hakem Akademisi uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır.

Yetenekli ve hızlı gelişim sağlayabilecek hakemlere büyük bir engel teşkil eden klasman kademeleri sadeleştirilmiş, oluşturulan havuz sistemi ile bu hakemlerin hızlıca üst liglere kazandırılmasının yolu açılmıştır.

Hakemlerimizin; bilişsel eğitimleri, fiziksel performansları ile VAR eğitim ve uygulama süreçlerinde UEFA ve FIFA standartlarına ulaşmak için, yabancı MHK Danışmanı, Fiziksel Aktivite ve Fitness Danışmanı ve VAR Danışmanı kadrolarımız yenilenerek yabancı danışmanların iş süreçlerinde yoğun eğitim ve uygulama temelli bazı değişikliklere gidilmiştir.

Tüm bunlara ek olarak Hakem Gelişim Programı ile 25 yaşından küçük olan ve ilan edilen kıstasları taşıyan bölgesel hakemler öncelikli olmak kaydıyla amatör hakemlerin de doğrudan başvuru yapabilmesi planlanmıştır. Ön elemeden sonra programa dâhil edilecek hakemler için uygulanacak özel eğitimler sayesinde hakemlerin gelişimleri hızlandırılacaktır. Programın temel amacı geleceğin FIFA hakemlerini oluşturacak aday havuzunu genişletmek, FIFA hakemi yaş seviyesini dünya standartlarına çekmek ve rekabet ortamı oluşturmaktır.

Üst Klasman ve Klasman hakemlerimiz için hazırlanan kariyer planı yakın zamanda kendileri ile paylaşılacak olup, hakemlerimizin kısa ve orta vadede ulaşmaları istenen seviyeler kendilerine hedef olarak verilecek ve süreç takip edilecektir.

Yayınlanan talimat kapsamında yeni yüzler kazanmayı hedefleyen projelerimizi hayata geçirerek birlikte çalışacağımız hakem ve gözlemcilerimizi içeren klasman listelerini açıklıyoruz. Yakın zamanda paylaşacağımız eğitim ve performans odaklı yeni projeler yoluyla da Türk hakemliğinin içinde bulunduğu güven sorununun en kısa sürede ortadan kaldırılmasını hedeflenmekteyiz.

Yenilikçi yaklaşımlarımızın Türk hakemliğinin geleceğine kalıcı katkılar sunacağına inancımız tamdır."

'FERHAT GÜNDOĞDU İLE 3 YILLIK SÖZLEŞME'

Öte yandan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sayın Dr. Ferhat Gündoğdu ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında 3 yıllık hizmet sözleşmesi imzalandı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Merkez Hakem Kurulu Talimatı uyarınca, Profesyonel Müsabaka İcra Kurulu'nun doğal başkanı olan mevcut MHK Başkanı Sayın Dr. Ferhat Gündoğdu ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında 3 yıllık hizmet sözleşmesi imzalanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adalet Bakanı Tunç: "Narin'in kaybolmasıyla ilgili soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir"

Adalet Bakanı Tunç: "Narin'in kaybolmasıyla ilgili soruşturma çok yönlü şekilde sürdürülmektedir"