30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Futbol Trabzonspor, Bankalar Birliği yapılandırmasını kapattı

Trabzonspor, Bankalar Birliği yapılandırmasını kapattı

Trabzonspor, Bankalar Birliği ile yapılan kredi yapılandırması kapsamındaki tüm ana para ve faiz borçlarını kapattığını duyurdu. Kulübün bankalar nezdinde hiçbir kredi borcu kalmadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Trabzonspor, Bankalar Birliği yapılandırmasını kapattı
KAYNAK: Haber Merkezi

Trabzonspor, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Bankalar Birliği'ne olan tüm kredi ve faiz borçlarını kapattığını bildirdi.

Bankalar Birliği’ne Olan Borçlar Sıfırlandı

Bordomavililer, T.C. Ziraat Bankası, Denizbank ve Türkiye Halk Bankası’ndan oluşan konsorsiyum ile 2019 yılında imzalanan ve 2021’de yeniden yapılandırılan kredi anlaşması kapsamında, tüm borçlarını ödedi. Açıklamada, “Şirketimizin kullanmış olduğu tüm krediler ve bu kredilere ilişkin faizler tamamen kapatılmıştır. Buna göre, şirketimizin bankalar nezdinde hiçbir kredi ana para ya da faiz borcu kalmamıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Vade 2030 Yılına Kadar Uzatılmıştı

Trabzonspor, 2019'da yapılan ilk anlaşma sonrası, 2021 yılında kredi yapılandırmasının vadesini 2030 yılına kadar uzatmıştı. Ancak yapılan son ödeme ile kulübün, bu yapılandırma kapsamındaki borçlarının tamamını sıfırladığı açıklandı.

Kamuoyuna yapılan duyuru ile Trabzonspor, finansal yapısında önemli bir adım atmış oldu. Kulübün Bankalar Birliği’ne yönelik hiçbir kredi ana para ya da faiz borcunun kalmadığı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kabine bugün toplanıyor! Kritik konular masada

Kabine bugün toplanıyor! Kritik konular masada