Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı tarihin seyrini değiştirdi

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı tarihin seyrini değiştirdi

FETÖ'nün silahlı kalkışmasına geçit vermemek için bedenini kurşunlara siper ederek milli iradeye sahip çıkan Türk milletinin, '15 Temmuz direnişi'nin üzerinden 7 yıl geçti. Darbe girişiminin olduğu saatlerde Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a hareketinin öncesinde Türk milletine bir kere daha destan yazdıran çağrısıyla milli iradeye yön verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı tarihin seyrini değiştirdi

Türkiye, 7 yıl önce 15 Temmuz 2016'da tarihinin en kanlı gecelerinden birini yaşadı. Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Zaferi'nin ardından bir kez daha tarih yazan millet, destansı direnişiyle alçakların darbe rüyalarını kabusa çevirdi. Darbe girişiminin olduğu saatlerde Marmaris'te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a hareketinin öncesinde Türk milletine bir kere daha destan yazdıran çağrısıyla milli iradeye yön verdi. Saat 00.24'ü gösterdiğinde CNN Türk'e bağlanan Erdoğan, darbe girişiminin seyrini değiştiren tarihi konuşmasını yaptı ve "Milletimizi meydanlara davet ediyorum" çağrısında bulundu. Ardından Erdoğan'ı taşıyan helikopter alçak irtifada seyrederek ATA uçağının bulunduğu Muğla Dalaman Havalimanı'na indi. Erdoğan, 01.31'de ATA uçağına geçti, uçak 12 dakika sonra İstanbul'a gitmek üzere havalandı. Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı ve gece yarısı ayrıldığı otele ise darbeciler helikopterlerden ateş açtı. Oteli ablukaya alan darbeciler, koruma polisi Mehmet Çetin ve Nedip Cengiz Eker'i şehit etti. Erdoğan darbeye karşı direnisin önemli mevzilerinde biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapmıştı. Bu, darbeci hainler için sonun başlangıcı oldu.

MiLYONLAR SOKAĞA AKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin darbeci askerlerden geri alınarak kontrolün sağlanmasının ardından Dalaman Havalimanı'ndan özel 'TC-ATA' tescilli uçakla Atatürk Havalimanı'na geldi. Coşkulu bir kalabalık Erdoğan'ı 'Dik dur eğilme bu millet seninle' sloganlarıyla karşıladı. Vatandaşların, Erdoğan'ın içinde bulunduğu araca doğru yönelmesiyle izdiham yaşandı. Erdoğan burada vatandaşlara "Milletin üzerinde hiçbir güç yoktur. Bu bir ayaklanma, ihanet, vatana ihanet hareketidir. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler" diye seslendi. Erdoğan'ın korumalarının üzerlerinde çelik yelekler ve ellerinde de otomatik silahlar bulunduğu görüldü. Erdoğan'ın damadı ve dönemin Enerji Bakanı Berat Albayrak vatandaşlardan yolu açmalarını istedi. Erdoğan'ın havalimanındaki devlet konukevine geçtiği dakikalarda darbecilerin kullandığı F-16'lar havalimanı üzerinde uçuyordu.

MİLYONLAR DARBEYE GEÇİT VERMEDİ

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, FETÖ'cü hainlerin darbeye kalkıştığı 15 Temmuz gecesi hiç tereddüt etmeden millete koştu. Bir çağrısıyla sokağa dökülen milyonlar hainlere geçit vermedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kılıçdaroğlu'ndan skandal 15 temmuz mesajı! FETÖ'yü değil devleti suçladı

Kılıçdaroğlu'ndan skandal 15 temmuz mesajı! FETÖ'yü değil devleti suçladı