19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem 1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu: Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı!

1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu: Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı!

1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu: Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı! 1
u0026nbsp;Hem Kuzey Anadolu Fay hattının İstanbul segmentinde enerji biriktirmesi hem de her 250 yılda bir İstanbul'da büyük bir deprem meydana gelmesi Büyük İstanbul Depremi için en önemli işaretlerden. Ancak bir başka işaret daha var. O da 1999 depreminden önce oluşan Güneş Tutulması.
1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu: Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı! 2
Katıldığı bir canlı yayında Elazığ depremini önceden bilen Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Büyük İstanbul depremi hakkında endişelere neden olan bir konu hakkında görüşlerini paylaştı.
1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu: Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı! 3
Bilindiği üzere İstanbul'da büyük bir deprem olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Ve her seneyi geride bırakmamız depremin olma ihtimalini de artırıyor. Bilimsel raporlar ise iç açıcı değil.
1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu: Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı! 4
Raporlarda tahmin edilen ölüm sayısının da iyimser olduğu yer bilimcileri tarafından aktarılıyor. Hal böyleyken her İstanbullunun tetikte olması gerekiyor. Özellikle Kuzey Anadolu Fay hattında 1999 yılında Gebze'de biriken enerji ve her 250 senede bir meydana gelen depremler, Büyük İstanbul Depreminin en büyük işaretçisi olarak görülüyor.
1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu: Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı! 5
Fakat Uzman İsim Naci Görür'e öyle bir soru soruldu ki... Tüm bu işaretler unutuldu, İstanbullular o soruya yöneldi. Sorulan soruyu ise Prof. Dr. Naci Görür şu şekilde açıkladı...
1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu: Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı! 6
İstanbulluların endişe içerisinde sorduğu soruya yönelik Twitter paylaşımı yapan Yer Bilimci Naci Görür, Kimi takipçilerim soruyor. Bu ay güneş tutulması olacak . 17 Ağustos 1999 depreminden önce de olmuştu. Endişeliyiz hocam ya tekrar olursa diyorlar.
1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu: Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı! 7
Ay Dünya ile Güneş arasına girdiğinde bu olay gerçekleşir. Bu olay sırasında üç gezegen de aynı sırada olduğu için Dünya üzerine daha fazla çekim uygularlar. Bu çekim hem hidrosferde hem de litosferde kabarmalara neden olur. Kimi zaman litosferdeki kabarma 25-30 cm varabilir.
1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu: Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı! 8
Normalde bu çekim kuvveti büyük depremlere neden olmaz. Ancak kimi yerlerdeki faylar aşırı stres biriktirmiş ve deprem üretmeye zaten hazır hale gelmiş ise o faylar üzerinde depreme neden olabilir. Yani bardağı taşıran son damla rolü oynayabilir. Sevgiyle. açıklamasında bulundu.
1999 depreminden önce de aynı şey olmuştu: Büyük İstanbul depremi için korkutan uyarı! 9
Görür'ün bu açıklaması kısa süre içerisinde binlerce kişi tarafından beğeni ve retweet alırken yorumlarda endişeli ifadeler yer aldı. Prof. Dr. Naci Görür, daha önce Elazığ Sivrice depremini önceden tahmin etmesiyle popülerliğini artırmıştı. Kendisi İTÜ'de yer bilimci olarak araştırma görevlisi görevinde çalışıyor. Görür, son zamanlarda sık sık televizyon programlarının canlı yayınlarına da çıkarak deprem ve benzeri doğa olaylarıyla ilgili görüşlerini aktarıyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EYT'de yeni haberler: EYT ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor? İkinci kez tazminat alma fırsatı

EYT'de yeni haberler: EYT ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor? İkinci kez tazminat alma fırsatı