22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 2. tur seçim sonuçları 2023: 2. tur seçim sonuçları ne zaman açıklanır? Kesin olmayan sonuçlar ne zaman açıklanacak?

2. tur seçim sonuçları 2023: 2. tur seçim sonuçları ne zaman açıklanır? Kesin olmayan sonuçlar ne zaman açıklanacak?

İkinci tur seçim sonuçları ne zaman açıklanır? Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı’nı belirlemek için sandık başına gitti. Oy verme işleminin sona ermesiyle kapanan sandıklar sayım için açıldı. Oy sayımı devam ederken ikinci tur seçim sonuçları ve kesin olmayan sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, 2. tur seçim sonuçları ne zaman açıklanır? Kesin olmayan seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 28 Mayıs 2023 2. Tur seçim sonuçlarına ilişkin detaylar…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2. tur seçim sonuçları 2023: 2. tur seçim sonuçları ne zaman açıklanır? Kesin olmayan sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Türkiye, 28 Mayıs Pazar günü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için sandık başına gitti. 14 Mayıs’ta yapılan ilk turda 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinin sonuçları ile ilk turda yeterli oy oranına ulaşılamadığı için ikinci tura kalan cumhurbaşkanı seçimlerinin sonuçları vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

OY SAYIMI BAŞLADI MI?

60 milyon 721 bin 745 seçmen kurulan 191 binden fazla sandığa giderek 13. Cumhurbaşkanı’nı belirlemek için oy kullandı. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işleminin 17.00’den itibaren sona ermesinin ardından oy sayımına başlandı.

YSK SEÇİM YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

28 Mayıs Pazar günü yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu öncesinde dün akşam saat 18.00’den itibaren devreye giren seçime yönelik propaganda yasakları bugün 18.00 itibarıyla sona erecek. Seçim günü saat 06.00’dan itibaren uygulanmaya başlanan seçim yasakları ise 00.00 itibarıyla sona erecek. Sandıklar kapandıktan sonra ise saat 18.00 ile 21.00 arasında sadece Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayımlanabiliyor. Akşam saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak. Ancak, YSK uygun görürse yasağı daha erken de kaldırabilir. Nitekim YSK Başkanı Ahmet Yener de konuya ilişkin yaptığı açıklamada oy verme işleminin sona ermesinin ardından seçime ilişkin yayın yasağının değerlendirileceğini ve yasağın erken kaldırılması yönünde karar alınması halinde bunun duyurulacağını belirtti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İKİNCİ TUR SONUÇLARI 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu 14 Mayıs’ta yapıldı. 13. Cumhurbaşkanı olmak için yarışan adaylardan hiçbiri seçilebilmek için yeterli oy oranına ulaşamadığı için seçimler ikinci tura kaldı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turda yarıştı. Oy kullanma işlemini bitmesinin ardından vatandaşlar adayların ne kadar oy aldığını ve ikinci tur seçim sonuçları 2023 merak ediyor. 28 Mayıs Pazar 2023 13. Cumhurbaşkanı Seçimlerine ilişkin sonuçlar, YSK’nın yayın yasağını kaldırmasıyla açıklanmaya başlanacak. İkinci tur kesin olmayan sonuçları ise oy sayımının bitmesinin ardından YSK tarafından açıklanacak.

YSK Başkanı Ahmet Yener, 'Sandık açılma oranının yüzde 99,43 olduğu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,86 oy aldığı görülmüştür. Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı.' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
28 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları: AA seçim sonuçları canlı takip! 2. tur seçimlerinde şu an kim birinci?

28 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları: AA seçim sonuçları canlı takip! 2. tur seçimlerinde şu an kim birinci?