18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem 2024-2026 dönemi hayvancılıkta destek tutarları belli oldu

2024-2026 dönemi hayvancılıkta destek tutarları belli oldu

Ülke hayvancılığının geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması için 2024-2026 döneminde yapılacak hayvancılık desteklemeleri belli oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024-2026 dönemi hayvancılıkta destek tutarları belli oldu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Ülke hayvancılığının geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması için alınan Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, büyükbaş hayvancılık destekleri kapsamında programlı aşıları tamamlanmış, 4 ay ve üzeri yaşta buzağı ve malaklar için hastalıktan ari işletmeler hariç 500 baş ile sınırlı olmak üzere 1000 lira temel destek ödenecek.

Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Destek

Küçükbaşta Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine (TÜDKİYEB) üye yetiştiricilere, yıl içinde doğan ve doğduğu işletmede en az 4 ay kalan oğlak ve kuzular için 200 lira temel destek ödemesi yapılacak. Ayrıca, atık desteği kapsamında büyükbaş hayvan atıkları için hayvan başına 5 bin lira, küçükbaş hayvan atıkları için 1000 lira destek sağlanacak.

Arıcılık ve İpek Böceği Yetiştiricilerine Destek

Arıcılık destekleri kapsamında Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üretici/yetiştirici örgütlere üye üreticilere arılı kovan başına 100 lira, üye olmayanlara ise 80 lira temel destek ödemesi yapılacak. İpek böceği desteği çerçevesinde ise, üreticilere kilogram başına 1000 lira temel destek verilecek.

Diğer Destekler

Ürettiği çiğ sütü süt işleme tesislerine satan ve bir tarımsal amaçlı örgüte üye veya ortak olan üreticilere, inek sütü için belirlenen birim tutarlar üzerinden temel destek ödemesi yapılacak. Besilik erkek sığır (karkas) desteği kapsamında ise, en fazla 200 baş ile sınırlı olmak üzere hayvan başına 500 lira destek ödemesi sağlanacak. Su ürünleri alanında da çeşitli destekler verilecektir.

Kadın Üreticilere İlave Destek

Temel destek şartlarını sağlayan kadın veya genç yetiştiricilere ilave destekler sağlanacak. Desteklerden, çiğ süt piyasasının düzenlenmesi uygulaması hariç kamu kurum ve kuruluşları yararlanamayacak. Yürürlüğe giriş tarihleri de belirlenmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rus istihbaratı resmen duyurdu: Türkiye iade etti

Rus istihbaratı resmen duyurdu: Türkiye iade etti