22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 28 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları: AA seçim sonuçları canlı takip! 2. tur seçimlerinde şu an kim birinci?

28 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları: AA seçim sonuçları canlı takip! 2. tur seçimlerinde şu an kim birinci?

Türkiye’nin ilk kez deneyimlediği Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için saat 08.00 itibari ile vatandaşlar sandık başında oylarını kullanmaya başladı. Oy kullanma süreleri saat 17.00 itibari ile son buldu. Oylarını kullanan vatandaşlar merakla seçim sonuçlarına odaklandı.  Vatandaşlar doğru ve güvenilir veriler için, her seçimde olduğu gibi bu seçimi de Anadolu Ajansı’ndan takip ediyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
28 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları: AA seçim sonuçları canlı takip! 2. tur seçimlerinde şu an kim birinci?

Türkiye 13. Cumhurbaşkanını seçmek için tekrar sandığa gitti. Anadolu Ajansı’nın 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçim sonuçlarının YSK seçim sonuçları ile örtüşmesinin ardından bu seçimde de gözler AA’nın sonuçlarına çevrildi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçiminde ittifakların cumhurbaşkanları adayları istenilen oy oranlarına sahip olamadıkları için seçim ikinci tura kalmıştı. Aradan iki hafta geçti Türkiye’nin kaderinin belirleneceği seçim günü geldi.

28 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçiminde oy pusulasında dört aday vardı. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan. Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçime günler kala cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmişti. İnce’nin oy pusulasındaki yeri değişmedi.

Yüksek Seçim Kurulu kesin seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan geçerli oyların yüzde 49,52'sini, Kılıçdaroğlu yüzde 44,88'ini, Oğan yüzde 5,17'sini, İnce yüzde 0,43'ünü aldı.

AA SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP

Anadolu Ajansı seçim sonuçları YSK’nın kesin seçim sonuçları ile örtüşmesinin ardından vatandaşlar 28 Mayıs cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını takip etmek için gözlerini Anadolu Ajansı seçim sonuçlarına çevirdi.

14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’ne büyük bir katılım olmuştu. Seçmenler 28 Mayıs Seçimine de büyük bir ilgi gösterdi.

Vatandaşlar büyük bir heyecanla sandık başına gitti. Şimdi merakla seçim sonuçları bekleniyor. Peki 28 Mayıs cumhurbaşkanı seçim sonuçları açıklandı mı? AA seçim sonuçları canlı ve anlık takip…

2. TUR SEÇİMLERİNDE ŞU AN KİM BİRİNCİ?

Türkiye büyük bir katılımla sandık başına gitti. Gözler sandıkta çıkacak seçim sonuçlarına çevrildi. 60 milyona aşkın seçmen oyunu kullandı… Vatandaşlar seçim sonuçları için AA seçim sonuç verilerine kilitlendi. Peki 2. tur seçimleri sonuçlandı mı? 2. Tur seçimlerinde şu an kim birinci?

Seçimin ikinci turunda cumhurbaşkanı aday sayısı 2’ye düştü biri 14 Mayıs cumhurbaşkanı seçimini büyük bir farkla önde tamamlayan Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir diğeri Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, pusulada iki ismin resmi vardı.

28 MAYIS CUMHURBAŞKANI SEÇİM SONUCU BELLİ OLDU MU?

28 Mayıs cumhurbaşkanı seçimi 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi seçimine kıyasla daha hızlı bir şekilde sonuçlanması bekleniyor. En güvenilir ve doğru seçim verileri için Anadolu Ajansı seçim sonuçlarını açıklamaya başladı.

İşte 28 Mayıs 2023 cumhurbaşkanı seçim sonuçları…

YSK Başkanı Ahmet Yener, 'Sandık açılma oranının yüzde 99,43 olduğu, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47,86 oy aldığı görülmüştür. Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı.' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan oy oranı 28 Mayıs 2023: Erdoğan'ın oy oranı kaç? Erdoğan 2. turda ne kadar, kaç bin oy aldı?

Erdoğan oy oranı 28 Mayıs 2023: Erdoğan'ın oy oranı kaç? Erdoğan 2. turda ne kadar, kaç bin oy aldı?