20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 64 üst düzey terörist yakalandı

64 üst düzey terörist yakalandı

Jandarma ve emniyet güçlerinin sene başından bu zamana kadar düzenlediği operasyonlarda etkisiz hale getirerek yakaladığı 679 teröristlerden 54 tanesinin, İçişleri Bakanlığının açıkladığı "Terör Arananlar" listesinde bulunduğu ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
64 üst düzey terörist yakalandı

Jandarma ve emniyet güçlerinin ocak ayından bu zamana kadar gerçekleştirdiği çalışmalarda etkisiz hale getirilerek yakalanan 64 sözde üst düzey yönetici terör örgütü üyesinin 54'ünün İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Terör Arananlar" listesinde yer aldığı ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, terörle mücadelede etkinliği artırmak ve vatandaşların desteğini almak hedefiyle 31 Ağustos 2015'te Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikten sonra düzenlenen "Terör Arananlar Listesi"nde yer alan teröristler kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri olarak 5 farklı kategoride isim ve fotoğraflarıyla birlikte yayımlanmıştı.

Elde edilen bilgiye göre, Jandarma Özel Harekat (JÖH) başta olmak üzere Polis Özel Harekat (PÖH), Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile jandarma ve emniyet güçleri tarafından 2019 Ocak ayından bu zamana kadar düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında 679 örgüt üyesi terörist etkisiz hale getirilerek yakalandı.

Operasyonların sonucunda bu teröristlerden 3 kişinin kırmızı, 5 kişinin mavi, birinin yeşil, 8 kişinin turuncu ve 37 kişinin gri listede, toplamda 54 teröristin ‘Terör Arananlar Listesi’nde yer aldığı ortaya çıktı.

Ayrıca aynı dönemde gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilerek yakalanan 10 teröristin listede yer almadığı ancak örgüt içerisinde sözde eyalet ve bölge sorumluluğu gibi önemli kademelerde yer aldıkları tespit edildi.

10 kişi Şırnak’ta, 4 kişi Siirt’te, 6 kişi İstanbul’da, 3 kişi Mardin’de, 10 kişi Diyarbakır’da, 11 kişi Tunceli’de, 2 kişi Bitlis’te, geri kalanları da diğer iller ve yurt dışında gerçekleştirilen çalışmalarda olmak üzere toplam 64 terörist etkisiz hale getirilerek yakalandı.

Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek yakalananlar arasında kırmızı listede yer alıp da yurt içinde bulunan tek terörist olan, örgütün sözde orta saha görevlisi "Ali Piling" kod adlı Şerif Yakut da yer alıyor.

‘Ali Piling’ kod adlı Şerif Yakut, Bitlis'te gerçekleştirilen operasyon sonucunda etkisiz hale getirilerek yakalanmıştı.

İstanbul'da düzenlenen çalışmalar sonucunda yakalanan DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu Ümit İlter yeşil kategoride, Edirne'de gerçekleştirilen operasyon sonucunda yakalanan MLKP üyesi Azimet Ceyhan ise mavi kategoride bulunuyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İhracatta artışın şampiyonu savunma ve havacılık sektörü oldu

İhracatta artışın şampiyonu savunma ve havacılık sektörü oldu