08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem 7 yıl önceden ölümcül hastalık sinyalini veriyor! Gözlerinize dikkat...

7 yıl önceden ölümcül hastalık sinyalini veriyor! Gözlerinize dikkat...

Uzmanlara göre yeni teknolojik gelişmeler, birçok hastalığın, hatta beyinden kaynaklanan ve ölüm riski olan rahatsızlıkların daha kolay teşhis edilmesini sağlayabilir. Hızlı bir şekilde tespit edilebilecek şekilde işlerlik gösteren bu testler, erken teşhis ile hastalığa karşı müdahaleyi de daha fazla kolaylaştırıyor. Bunlardan biri de gözdeki değişimlerle ortaya çıkıyor. İşte ayrıntılar…

Araştırmacılar, nörodejeneratif hastalıklar ilk belirtiler ortaya çıkmadan önce tanımlamanın yeni yollarını keşfedebileceklerini belirtiyor. Bu süreçte en ilgi duyulan konulardan biri ise; "göz taramaları"
"BÜYÜK RİSK TAŞIYAN HASTALIKLAR İÇİN UMUT VERİCİ" Son yıllarda elde edilen verilere göre; göz taramaları Alzheimer, Multiple Skleroz (MS) ve hatta şizofreni gibi büyük risk taşıyan hastalıklar göz taraması ile çok önceden tespit edilebilir.
Neurology dergisinde yayınlanan araştırma, gözlerin Parkinson hastalığının tanıdan yedi yıl öncesine kadar tespit edilmesine yardımcı olabileceğini öne sürüyor. "ARAŞTIRMADA YAPAY ZEKA KULLANILDI" University College Hastanesi ve Moorfields Göz Hastanesi'ndeki araştırmacılar bu buluşta yapay zekayı kullandı. Araştırma ekibi, göz taramalarında Parkinson belirtilerini tanımlamayı başardı. Sonuçlar, sağlıklı gönüllülerden oluşan daha geniş Birleşik Krallık Biobank veri tabanı kullanılarak tekrarlandı.
"PARKİNSONU 7 YIL ÖNCEDEN TESPİT EDEBİLİR" İki büyük, güçlü veri setine bakan bilim insanları, Parkinson hastalığının popülasyon ortalamasında nispeten düşük bir ortalamaya sahip olmasına rağmen, ince ve fark edilmesi zor belirtileri yakalayabildiler.
Ayrıca, nörodejeneratif durumu olan hastaların ölüm sonrası muayenesinde, retinanın iç nükleer katmanında (INL) farklılıklar bulunmuştur.Bu katmanların kalınlığının azalması, Parkinson hastalığına yakalanma riskinin artmasıyla ilişkilendirildi.
Retinanın yüksek çözünürlüklü görüntüleri, göz kliniklerinde yaygın olarak kullanılan, optik koherens tomografi (OCT) olarak bilinen bir tür 3 boyutlu tarama da dahil olmak üzere artık göz bakımının rutin bir bölümünü oluşturuyor.
"ÇOK İNCE AYRINTILARA BAKIYOR" Bir dakikadan daha kısa bir sürede, bir OCT taraması, retinanın milimetrenin binde biri kadar inanılmaz ayrıntılara sahip bir kesitini üretir. UCL Oftalmoloji Enstitüsü ve Moorfields Göz Hastanesi'nden Dr. Siegfried Wagner, göz taramaları yoluyla keşfedebileceklerimiz karşısında hayrete düştüğünü dile getirdi.
Wagner, "Henüz bir kişinin Parkinson hastalığına yakalanıp yakalanmayacağını tahmin etmeye hazır olmasak da , bu yöntemin yakın zamanda hastalık riski taşıyan kişiler için bir ön tarama aracı haline gelmesini umuyoruz" açıklamasında bulundu.
"SEMPTOMLAR ORTAYA ÇIKMADAN MÜDAHALE EDİLEBİLİR" Wagner, bir dizi hastalığın belirtilerini semptomlar ortaya çıkmadan önce bulmak, gelecekte insanların bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasını önlemek için yaşam tarzı değişiklikleri yapma zamanına sahip olabileceği anlamına geldiğini söyledi ve klinisyenlerin yaşamı değiştiren nörodejeneratif bozuklukların başlangıcını ve etkisini geciktirebileceği konusunda umut taşıdığını dile getirdi.
"TEDAVİSİ ZOR HASTALIKLARA KARŞI UMUT VERİCİ BİR GELİŞME" Retinal görüntülemenin Parkinson hastalığından etkilenen hastaların teşhisini, ilerleyişini ve karmaşık tedavisini destekleyip desteklemediğini doğrulamak için gelecekteki çalışmalara ihtiyaç duyulmasına rağmen, araştırma umut veriyor.
Birmingham Üniversitesi Hastaneleri'nde göz doktoru olan Profesör Alistair Denniston ise; bu çalışmayla ilgili olarak, "Teknolojinin kullandığı, insanların göremeyeceği kadar ince işaretleri ve değişiklikleri tespit etmek için kullanılan göz verilerinin potansiyelini gösteriyor"açıklamasında bulundu. Denniston ayrıca artık Parkinson'un çok erken belirtilerini tespit edebiliyor ve tedavi için yeni olanaklara kapı açabildiğini de dile getirdi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Direkt kanser hücrelerini hedef alıyor! Gizli kalmış şifa kaynağı: Meğer tüm bedenin yenileyicisiymiş...

Direkt kanser hücrelerini hedef alıyor! Gizli kalmış şifa kaynağı: Meğer tüm bedenin yenileyicisiymiş...