Türkgün Gündem Gül'den Erdoğan'a sürpriz telefon

Gül'den Erdoğan'a sürpriz telefon

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.

Yeni parti kurma çalışmalarını ertelediği belirtilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 31 Mart seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı. Gül, Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

DHA’dan Besti Karalar’ın haberine göre Abdullah Gül, seçimin ertesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı ve “hayırlı olsun” temennisinde bulunarak başarı diledi.

Haberde, Erdoğan ile Gül arasında ‘uzun ve sıcak bir konuşma’ geçtiği kaydedilirken, Gül’ün, "Seçimler çok yoğun geçti. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Çok yoruldunuz" dediği bilgisine yer verildi.

Erdoğan ile Gül'ün, yakın bir zamanda yüz yüze görüşecekleri de belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Kültür Sanat Genç yönetmenlerle yeni dönem! Türk sineması Şanghay’da parlıyor

Genç yönetmenlerle yeni dönem! Türk sineması Şanghay’da parlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli iki film, 27. Şanghay Uluslararası Film Festivali’nin “Asian New Talents” yarışma bölümünde Türkiye’yi temsil ediyor.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Ensar Altay’ın yönettiği Kanto filmi, dünya prömiyerini 27. Şanghay Uluslararası Film Festivali’nin “Asian New Talents” bölümünde gerçekleştirdi. Emre Sert ve Gözde Yetişkin’in birlikte yazıp yönettiği Sahibinden Satılık Rahmet filmi ise dünya prömiyerini aynı seçkide yapacak.

Her iki yapım da yönetmenlerinin ilk uzun metrajlı sinema filmi olma özelliğini taşıyor.

Belgesel çalışmalarıyla tanınan Altay’ın ilk kurmaca filmi olan Kanto, yaşlı bir kadının kayboluşunu ve çevresindekilerin bu duruma karşı sessizliğini merkezine alıyor. Oyuncu kadrosunda Didem İnselel, Sinan Albayrak, Ece Bağcı, Yıldız Kültür ve Züleyha Yıldız yer alıyor. Film, daha önce Saraybosna Film Festivali’nin Cinelink Work in Progress seçkisine de davet edilmişti.

Sahibinden Satılık Rahmet ise Çankırı’nın Yenice Köyü’ne düşen bir göktaşının ardından gelişen sıra dışı olayları mizahi bir anlatımla sinemaya taşıyor. Filmin senaryosunu birlikte kaleme alan Emre Sert ve Gözde Yetişkin, aynı zamanda filmin yönetmenliğini de üstleniyor.

Türkiye Özel Bölümü ve Endüstri Katılımıyla Kapsamlı Temsil

Bu yılki festival programında Türkiye’ye ayrılan özel bir bölüm de bulunuyor. “Türkiye Özel Bölümü” kapsamında, Hatice Aşkın’ın Adresi Olmayan Ev, Seyfettin Tokmak’ın Tavşan İmparatorluğu, Hikmet Kerem Özkan’ın Hakkı ve Emine Yıldırım’ın Gündüz Apollon Gece Athena adlı filmleri gösterilecek. Bu seçki, yeni jenerasyon Türk yönetmenlerinin özgün anlatımlarını ve Türk sinemasının tematik çeşitliliğini uluslararası izleyiciye tanıtmayı amaçlıyor.

Ayrıca Türkiye, 21–25 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Şanghay Uluslararası Film & TV Market’te de temsil edilecek. Türkiye standı aracılığıyla uluslararası yapımcılar, dağıtımcılar, yönetmenler, satış temsilcileri ve film profesyonelleriyle Türk sinema sektörü temsilcileri bir araya gelecek. Ortak yapım ve dağıtım olanaklarının değerlendirilmesi açısından bu platform, önemli bir iş birliği zemini sunacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen bu güçlü katılım, Türk sinemasının küresel görünürlüğünü artırmakla kalmıyor, aynı zamanda yaratıcı genç yeteneklerin dünya sahnesine taşınmasına da katkı sağlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *