Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Adalet Bakanı Tunç'tan Merih Demiral açıklaması

Adalet Bakanı Tunç'tan Merih Demiral açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'da bir mobilya mağazası açılışının ardından TCG YILDIRIM Fırkateyni'ni ziyaret etti. UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezayı eleştiren Tunç, Milli Takım'a destek mesajı verdi ve Hollanda maçına Cumhurbaşkanı'nın da katılacağını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adalet Bakanı Tunç'tan Merih Demiral açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’da bir mobilya mağazasının açılışının ardından Amasra limanına yanaşan ve halkın ziyaretine açılan TCG YILDIRIM Fırkateyni’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, UEFA’nın A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral için verdiği 2 maç men cezasını değerlendirdi.

Bakan Tunç, “Maalesef Merih'in yaptığı hareket yasak bir hareket değil, bütün dünyada futbol maçlarında futbolcular sevinçlerini kendi istedikleri şekilde gösteriyorlar. Bu bir siyasi simge değil, bozkurt simgesini göstermesi, seyircilere seyircilerin ona yönelik sevgisine karşı ona cevap vermesi çok normal, karar çok yanlış, haksız bir karar yani kabul edilebilecek bir karar değil. Maalesef UEFA burada çok haksızca bir karar aldı ve çok büyük bir hata yaptı. İnşallah biz Hollanda'yı yenerek bunun cevabını vereceğiz. Merih orada oynayamasa bile onun arkadaşları, cevabı bütün dünyanın, Avrupa'nın gözü önünde vereceklerine inanıyorum. Bu tür hatalı, yanlış kararların da verilmemesi lazım. Yani spor kardeşlik, spor, dostluk, barış burada o sevinci yaşayan Avusturya maçında Merih'in oyunu hepimizin gönlünde taht kurdu attığı goller, dolayısıyla böyle bir yanlış bir karar, bu kararı da telafi etmenin yolu inşallah Hollanda karşısında galip gelmek, yarı finale kalmak, iki maçtan sonra da finalde Merih'in gollerini seyretmek, inşallah o noktaya da geleceğiz. Millilerimizle gurur duyuyoruz, inşallah onların da karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız da maçta olacağını öğrendik. Büyük bir coşkuyla takımımıza dua ediyoruz. Rabb'im ayaklarına taş değdirmesin, başarılı bir futbolla bunun cevabını vereceklerdir” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü