Türkgün Gündem Adana Büyükşehir Belediyesi'nde silahlı saldırı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde silahlı saldırı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, belediye binası içinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Saldırgan suç aletiyle birlikte yakalandı.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne silahlı saldırı yapıldı.

Ağır yaralanan Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; saldırının, alacak verecek meselesi yüzünden Belediye Halk Ekmek çalışanı M. G. tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

Şüpheli, suç aleti ile birlikte yakalandı.

0X0 Adana Buyuksehir Belediyesi Ozel Kalem Muduru Samet Guduke Silahli Saldiri 1707733513468

Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük'e yapılan silahlı saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır bir şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır.

0X0 Adana Buyuksehir Belediyesi Ozel Kalem Muduru Samet Guduke Silahli Saldiri 1707733512757

Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M.G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Faydalı Bilgiler UTTS süresi ne zaman bitiyor, taktırmayanlara ceza ne kadar? İşte yeni tarih ve detaylar

UTTS süresi ne zaman bitiyor, taktırmayanlara ceza ne kadar? İşte yeni tarih ve detaylar

Ticari araçlar için zorunlu hale gelen UTTS uygulamasında süre uzatıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, araç sahipleri ile akaryakıt istasyonlarına tanınan yeni tarihleri açıkladı. İşte yeni tarih ve detaylar...

MUHABİR: Eylül Şahin

Ticari araç sahiplerini yakından ilgilendiren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) için belirlenen süre uzatıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, taşıtlara TTB cihazı taktırma zorunluluğu için son tarihler yeniden belirlendi. Uygulamanın amacı, akaryakıt tüketimini kayıt altına almak ve mali denetimi artırmak. Peki UTTS taktırma zorunluluğu için yeni tarih ne, taktırmayanlara uygulanacak ceza ne kadar?

UTTS başvuru ve montaj süresi uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), UTTS kapsamında yapılması gereken işlemler için süre uzatımına gitti. Buna göre;

Akaryakıt istasyonları için gerekli başvuru ve cihaz montaj işlemleri 2 Haziran 2025 tarihine kadar yapılabilecek.

Ticari araç sahipleri içinse taşıtlara Taşıt Tanıma Birimi (TTB) takılması işlemleri için son tarih 30 Haziran 2025 olarak belirlendi.

Bu tarihe kadar kayıtlarını tamamlamayanlar, sistemden yararlanamayacak ve cezai yaptırımlarla karşılaşabilecek.

UTTS nedir, neden önemli?

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, taşıtların akaryakıt alımlarını otomatik olarak kayıt altına almayı amaçlayan bir uygulama. Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar ve taşıtlara monte edilen TTB donanımı sayesinde plaka bilgileri manuel girişe gerek kalmadan sisteme işleniyor. Bu sayede hem vergi kayıplarının önüne geçiliyor hem de denetim kolaylaşıyor.

UTTS taktırmamanın cezası ne kadar?

Sisteme kayıt yaptırmayan veya belirtilen tarihlere kadar gerekli cihaz montajını yaptırmayan mükelleflere 7 bin TL ile 28 bin TL arasında özel usulsüzlük cezası uygulanabilecek. Bu nedenle sürenin kaçırılmaması büyük önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *