Türkgün Gündem Adana'da arı sokması can aldı: Alerjisi olan adam hayatını kaybetti

Adana'da arı sokması can aldı: Alerjisi olan adam hayatını kaybetti

Adana'nın Zeytinli Mahallesi'nde arıcılık yapan 56 yaşındaki İlhami Özden, arı sokması sonucu aniden fenalaşarak hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA

Zeytinli Mahallesi’nde arıcılık yapan 56 yaşındaki İlhami Özden, kovanların bakımını yaptığı sırada sol elinin serçe parmağından arı sokması sonucu aniden fenalaştı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi.

Alerjik Reaksiyon Nedeniyle Yaşamını Yitirdi

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, arıya karşı alerjisi bulunan Özden’in, sokulmanın ardından kısa sürede alerjik reaksiyon geçirdiğini ve hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan ilk incelemelerin ardından Özden'in cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Adana’da Benzer Vakalar Artışta

Özellikle yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte arı sokmalarına bağlı vakalarda artış yaşandığı belirtiliyor. Uzmanlar, arı alerjisi bulunan kişilerin doğada dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem 11 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı

11 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı

İçişleri Bakanlığı, yarın 11 il için sarı meteorolojik uyarı yapıldığını duyurdu. Gök gürültülü sağanak nedeniyle Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Sivas, Malatya, Artvin, Erzurum, Ardahan ve Kars'ta dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

KAYNAK: AA

İçişleri Bakanlığı, yarın 11 il için "sarı" meteorolojik uyarı yapıldığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere göre, yarın gök gürültülü sağanak nedeniyle 11 il için sarı uyarı verildiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Adana ve Mersin'in kuzeyi, Osmaniye ile Kahramanmaraş'ın kuzey ve batısı, Hatay'ın kuzey ilçeleri, Sivas'ın güneyi ve Malatya'nın kuzey ve batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Artvin'in iç kesimleri ve Erzurum'un doğusu ile Ardahan ve Kars'ta yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *