20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Adanalılar, temeli atılan köprünün tamamlanmasını bekliyor

Adanalılar, temeli atılan köprünün tamamlanmasını bekliyor

Adanalılar, MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü döneminde temeli atılan ancak üçte biri yapılabilen MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin adını taşıdığı köprünün tamamlanmasını istiyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tepkiler üzerine "Köprü mutlaka yapılmalı. Ancak oraya ayıracak kaynağım yok" diyerek çare üreteceği yerde bahane sığındı. Belediye Başkanından ümidini kesen Adanalılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek bekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adanalılar, temeli atılan köprünün tamamlanmasını bekliyor

Türkiye'nin en yüksek nüfusa sahip altıncı kenti Adana'da MHP lideri Devlet Bahçeli'nin adını taşıyan köprünün temeli 30 Mart 2016'da atıldı. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de temel atma törenine katıldığı köprü 215 milyon liraya ihale edildi. Gidiş dönüş üçer şerit, ortasında da raylı sistem planlanan köprü 1700 metre uzunluğa sahip olacaktı. Bitiş tarihi olarak da 2018 yılının Ekim ayı öngörülmüştü. Ancak ekonomik nedenlerle aradan geçen 4 yılda köprünün sadece üçte biri tamamlanmış oldu.

3 BÜYÜK İLÇEYİ BAĞLAYACAK

Köprü, Adana trafiği için önemli bir proje olarak dikkat çekiyor. Zira kentin nüfusu en yoğun üç ilçesi Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir arasındaki trafik 1956'da Seyhan Barajı'nın servis yolu olarak yapılan 2 şeritli yolla sağlanıyor. Bu yolun hali hazırda trafik yoğunluğunu kaldırmadığı gibi baraj için de risk oluşturduğu belirtiliyor.

Köprü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol ve çift hatlı demiryolu ile Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşımı rahatlatacak. Günlük 55-60 bin taşıtın geçiş yapacağı köprü Yüreğir'de yeni yapılan hastane kompleksi, adliye, üniversite kampüsü, stadyumun trafik yükünü taşıyacak.

KÖPRÜNÜN ADINI DEĞİŞME GİRİŞİMİ

Nüfusu 2.5 milyona dayanan Adana'da bu üç büyük ilçenin ulaşım sorunu bu köprü ile çözülmesi planlanıyordu. Ancak Büyükşehir Belediyesi el değiştirip CHP'ye geçmesi ile birlikte, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin adını taşıyan köprünün adının değiştirilmesi tartışması başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi meclisinde yaşanan tartışmalara MHP'li meclis üyeleri tepki göstererek, "Devlet Bahçeli Köprüsü'nün adını değiştiremezsiniz" diyerek noktayı koydular.

 BAHANE DEĞİL, ÇARE ÜRETİN

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken köprü inşaatı yerel seçim sonrası durdu. Yaklaşık bir yılı aşkın bir sürede çivi bile çakılmayan köprü inşaatının akıbeti tekrar gündeme geldi. Adanalılar, köprünün biran önce bitilirmesini istiyor.

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tepkiler üzerine "Köprü mutlaka yapılmalı. Ancak oraya ayıracak kaynağım yok" diyerek çare üreteceği yerde bahane sığındı. Belediye Başkanından ümidini kesen Adanalılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taksim Meydanı  ve İstiklal Caddesi'nde maske zorunluluğu

Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde maske zorunluluğu