Türkgün Gündem Ali Yerlikaya: 10 şehidin kanı yerde kalmadı

Ali Yerlikaya: 10 şehidin kanı yerde kalmadı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gri kategorideki teröristin Bitlis'te etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gri kategoride aranan, 10 jandarmanın şehit edildiği 4 farkıl eyleme katıldığı tespit edilen teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

"Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. 10 kahramanımızın şehit edildiği 4 farkıl eyleme katıldığı tespit edilen gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede teröristlerle temas sağlandı ve operasyon devam ediyor." açıklamasında bulunan Bakan Yerlikaya, ayrıca şunları kaydetti;

Bitlis İl Jandarma Komutanlığımız ve Bitlis İl Emniyet Müdürlüğümüzün istihbari çalışmaları sonucunda, Van Jandarma Asayiş Kolordu ve Bitlis İl Jandarma Komutanlıklarımızın sevk ve idaresinde, Bitlis Hizan ilçesi kırsalında J-SİHA, ANKA ve JİKU desteğinde JÖH, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu Timlerinin katılımıyla şehit güvenlik korucusu Mehmet Yılgın Operasyonu düzenlendi.

Operasyonda Bakanlığımızın; Terör Arananlar listesinde gri kategoride yer alan Redur Siser kod adlı Güven Özcan adlı terörist, silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Hain teröristin, 10 Jandarmamızın şehit edildiği ve 11 Jandarmamızın yaralandığı 4 farklı eyleme katıldığı tespit edildi. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Operasyonu gerçekleştiren kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Terör sona erene kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Tutuklanan FETÖ'cü kundakçının, İYİ Parti'deki görüntüleri ortaya çıktı

Tutuklanan FETÖ'cü kundakçının, İYİ Parti'deki görüntüleri ortaya çıktı

Bursa'da orman kundaklama suçundan tutuklanan ve FETÖ'den ihraç edilen eski asker Ufuk Aytekin’in, İYİ Parti Harmancık İlçe Başkanlığı'ndaki faaliyetleri ve protokol üyeleriyle görüntüleri ortaya çıktı. Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

KAYNAK: İHA

Bursa'nın Harmancık ilçesinde ormanı kundakladığı gerekçesiyle tutuklanan FETÖ'den ihraç edilen askerin, İYİ Parti'deki kayıtları ortaya çıktı.

30 yaşındaki Ufuk Aytekin, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın titiz bir şekilde yürüttüğü soruşturma sonrasında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı. İYİ Parti Harmancık İlçe Başkanlığı'nda seçim çalışmalarına katılan, protokol üyeleriyle görüntüleri ortaya çıkan Ufuk Aytekin hakkındaki detaylı soruşturma ise çok yönlü olarak devam ediyor.

İYİ PARTİ'DEKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bursa'da ormanları yakan FETÖ'cü Ufuk Aytekin'in, İYİ Parti Harmancık İlçe Başkanı ve protokol üyeleriyle birlikte görüntüleri ortaya çıktı. İlçe Başkanlığı'nda Gençlik Kolları ile toplantılara katılan, seçim süresince de ilçede parti adına faaliyet yürüttüğü öne sürülen Ufuk Aytekin kasten orman yakma suçundan tutuklanmıştı. Şahsın sosyal medya hesabında da İYİ Parti Gençlik Kolları ibaresi dikkat çekmişti.

Şahsın FETÖ-PDY bağlantısı sebebiyle olayın tüm boyutları Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülürken, şahsın telefonu da detaylı olarak inceleniyor.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada, "Bursa ilimizin Orhaneli ve Harmancık ilçeleri arasında bulunan mevkide çıkan orman yangınıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahıs, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, 'Kasten Orman Yakma' suçundan tutuklanmıştır. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Kasten Orman Yakma' suçundan başlatılan soruşturma, şüphelinin geçmişte FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle tüm boyutlarıyla titizlikle sürdürülmektedir" demişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *