Türkgün Gündem Ali Yerlikaya duyurdu: GSM hatları üzerinden dolandırıcılık yapan 139 kişi yakalandı

Ali Yerlikaya duyurdu: GSM hatları üzerinden dolandırıcılık yapan 139 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 450 bin GSM hattı üzerinden vatandaşları 1.2 Milyar TL dolandırdığı tespit edilen 139 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

Vatandaşların cebine göz diken dolandırıcılara karşı güvenlik güçlerinden kararlı bir hamle geldi.

Kara Vatan’da olduğu gibi “Siber Vatan”da da suçun izini süren jandarma, Türkiye genelinde geniş çaplı bir operasyona imza attı.

Antalya merkezli 13 ilde, “Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama” suçlarına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

139 DOLANDIRICI YAKALANDI

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve KOM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda, Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nın çalışmalarıyla 139 şüpheli yakalandı.

VATANDAŞLARI 1.2 MİLYAR TL DOLANDIRDILAR

Soruşturma kapsamında, 450 bin GSM hattının 22 kişilik bir çete tarafından dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanıldığı belirlendi.

MASAK ile yürütülen 8 aylık ortak çalışma neticesinde, ülke genelinde 45 bin 663 dolandırıcılık eyleminin gerçekleştirildiği, bu yolla yaklaşık 1.2 milyar TL’lik vurgun yapıldığı tespit edildi.

SİBER DOLANDIRICILARA BİR DARBE DAHA VURULDU

Başarılı operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"450 bin GSM hattı üzerinden vatandaşlarımızı 1.2 milyar TL dolandıran 139 şüpheli yakalandı. Antalya merkezli 13 ilde “Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık ve Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama” suçlarına yönelik eş zamanlı olarak bu sabah düzenlediğimiz operasyonlarda; 139 şüpheli yakalandı.

13 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Antalya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu;

450 bin adet GSM hattının, 22 çatı örgüt mensubu tarafından dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanıldığının tespit edilmesi üzerine Antalya merkezli İzmir, Adana, Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Hatay, İstanbul, Denizli, Afyonkarahisar, Manisa, Aydın ve Kayseri'de operasyonlar düzenlendi.

"VATANDAŞI 1.2 MİLYAR TL ZARAR UĞRATTIKLARI TESPİT EDİLDİ"

Konuyla ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile 8 aydır devam eden ortak çalışmalar sonucu; ülke genelinde işlenmiş 45 bin 663 adet dolandırıcılık faaliyetinin gerçekleştirildiği ve mağdur vatandaşlarımızın yaklaşık 1.2 milyar TL zarara uğratıldığı tespit edildi.

Operasyonda yakalanan şüphelilerin;

Sahte E-Devlet bağlantı linki üzerinden yardım başvurusu alıp vatandaşlarımızı arayarak, kart bilgilerini temin edip, mağdurların hesaplarından para transferi gerçekleştirdikleri,

“Ceza Soruşturmanızın Son Günüdür” şeklinde mesaj atıp, korku ve panik yaratarak vatandaşlarımızı dolandırdıkları ve

Sosyal medyada "sahte kart aidatı iadesi ve araç çekilişi" bağlantılarıyla mobil bankacılık bilgilerini ele geçirmek gibi yöntemlerle vatandaşlarımızı dolandırdıkları tespit edildi.

ÇOK SAYIDA SUÇ UNSURU ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar sonucu; çok sayıda cep telefonu, GSM hattı, tablet, bilgisayar ile yazılım ve ağ donanımları ele geçirildi.

Şüphelilere ait iki şirkete ve bu şirketlerin tüm mal varlıklarına el konuldu. Antalya Valimizi, operasyonu koordine eden Kemer Cumhuriyet Başsavcılığımızı, MASAK'ımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum.

Unutmayalım! Siber suçlara karşı en güçlü kalkan farkındalıktır. Lütfen şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi'mize bildirin. Biz gereğini yapalım

Kara Vatan’da, Mavi Vatan’da, Siber Vatan’da çıkmaz denilen sokaklarda, Aziz Milletimizin asayişi, huzuru ve güvenliği için canla başla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz."


 

Yorumlar
N
Nazim arat 1 ay önce
Bilerek isteyerek garibanın malını, parasını gasp eden, dolandıran ve özellikle bunu yaparken DEVLET GÖREVLİSİ olduğunu beyan edenlerin yaşam hakkı olmamalı, gun yüzü gormemeli, lağım faresi gibi edilmelidir. Saglik hakkı elinden alınmalı, bunlara devlet aldığı cezanin2 kati süre sosyal yardımları da verilmemeli
BEĞENME
0
CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
Tebrikler sayın bakanım. Elleriniz dert görmesin...
BEĞENME
0
CEVAPLA
Türkgün Basketbol A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlık maçında Litvanya’yı geçti | Maç Sonucu: Türkiye 73-68 Litvanya

A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlık maçında Litvanya’yı geçti | Maç Sonucu: Türkiye 73-68 Litvanya

2025 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında sahaya çıkan A Milli Kadın Basketbol Takımı, özel maçta Litvanya'yı 73-68 mağlup etti. Karşılaşmada Derin Erdoğan 18 sayıyla ön plana çıkarken, Elif Bayram ve Tilbe Şenyürek 13’er sayıyla skora katkı sağladı.

MUHABİR: Ali Öncü

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası öncesi oynadığı hazırlık maçında Litvanya'yı 73-68 yenerek moral depoladı. İstanbul'daki Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanan mücadelede milliler, özellikle ikinci yarıdaki etkili performanslarıyla galibiyete uzandı.

Maçın Özeti

Mücadeleye daha etkili başlayan Litvanya, ilk periyodu 16-10 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte toparlanan Türkiye, Derin Erdoğan liderliğinde hücum ritmini buldu ve soyunma odasına 34-32 önde gitti.
İkinci yarıda da skor üstünlüğünü koruyan ay-yıldızlılar, üçüncü çeyreği 54-49, maçı ise 73-68 kazanmayı başardı.
Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve federasyon yöneticileri de tribünden takip etti.

Öne Çıkan İsimler

Millilerde Derin Erdoğan 18 sayıyla en skorer isim olurken, Elif Bayram ve Tilbe Şenyürek 13’er, Olcay Çakır Turgut ise 12 sayıyla galibiyete katkı sağladı.

Milliler, 18-29 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda Yunanistan, Fransa ve İsviçre ile A Grubu'nda mücadele edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *