Türkgün Gündem Ankara merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 90 kişi tutuklandı

Ankara merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 90 kişi tutuklandı

Ankara merkezli uyuşturucu operasyonunda 119 şüpheliye yönelik düzenlenen baskında 94 kişi yakalandı. 90'ı tutuklanırken, 4 şüpheliye adli kontrol uygulandı. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

KAYNAK: İHA

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda yürütülen geniş çaplı uyuşturucu operasyonunda önemli bir başarıya imza atıldı. Uzun süredir devam eden planlı ve projeli soruşturma kapsamında, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yaptığı tespit edilen 119 şüpheliye yönelik 17 Nisan 2025’te Ankara merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün saha çalışmaları, teknik ve fiziki takibiyle desteklenen operasyonda, şu ana kadar 94 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 90’ı çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hâkimliğince “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan tutuklandı.

4 şüpheli hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı ve belirli günlerde ilgili yerlere başvurma şartıyla adli kontrol tedbiri uygulandı. Aynı suçlardan ceza infaz kurumlarında tutuklu bulunan 11 kişi haricinde, firari durumdaki şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut: "Beşiktaş’ın analizi son derece anlaşılır"

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut: "Beşiktaş’ın analizi son derece anlaşılır"

Süper Lig’in 37. haftasında deplasmanda Beşiktaş’ı 2-1 mağlup eden Çaykur Rizespor’da teknik direktör İlhan Palut, maç sonunda yaptığı açıklamada galibiyete rağmen sezon genelinde hedefledikleri konumun uzağında kaldıklarını söyledi. “Kırılma anları lehimize oluşmadı” diyen Palut, takımının oyun anlayışını ve Beşiktaş analizini detaylı şekilde paylaştı.

KAYNAK: AA

Süper Lig’in 37. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası basın toplantısında konuşan teknik direktör İlhan Palut, hem maçı değerlendirdi hem de sezon genelindeki performansa ilişkin görüşlerini paylaştı.

“Pozitif futbol izletmek için hazırlandık”

Maça hazırlık sürecinde amaçlarının seyir zevki yüksek bir oyun ortaya koymak olduğunu belirten Palut, şu ifadeleri kullandı:

“Geçen hafta aldığımız galibiyetle puan olarak istediğimiz yerde olmasak da bir telaşımız kalmamıştı. Bugün hem stada gelenlere hem de televizyondan izleyenlere pozitif futbol izlemek için hazırlıklarımızı yaptık.”

Beşiktaş'ın hücum gücüne karşı özel önlemler aldıklarını vurgulayan Palut,

“Beşiktaş rakip ceza sahasına sızmalar yapan bir takım. Genelde orta saha oyuncularıyla bire bir yakınlıkla oluşacak sorunu çözmeye çalıştık. Masuaku’nun bindirmeleri de tehlikeliydi ve buradan da golü buldular.”

“Beşiktaş’ı geriye koşturmayı başardık”

Rizespor’un taktiksel disiplinine değinen İlhan Palut, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Beşiktaş’ın atak sürekliliğine son vermemiz gerekiyordu. Bize geçen topların değerini bilip pasa çevirmek, rakip 3. bölgeye taşımak ve Beşiktaş’ı geriye koşturmak gerekiyordu. Bunu da çok defa başardık.”

“Ligde istediğimiz yerin uzağında kaldık”

Sezonun genel tablosunu değerlendiren Palut, istedikleri hedefe ulaşamadıklarını ifade etti:

“Oyuncularım özveriyle mücadele ettiler. Gerçekten iyi bir takımız. Birçok iyi oynadığımız ve berabere kalsak üzüleceğimiz maçları mağlubiyetle ayrıldık. Kırılma anları lehimize oluşmadı. Ligde istediğimiz yerin uzağında kaldık.”

“Beşiktaş’ın ne oynayacağı çok netti”

Beşiktaş’ın analizinin kolay olduğunu ve bu plana göre hazırlandıklarını belirten Palut,

“Beşiktaş çok net. Bazı takımları analiz etmek kolay olmuyor. Beşiktaş’ın analizi son derece anlaşılır. Ne oynayacakları belli. Çok dikkat etmemiz gereken hücum setleri vardı.” 

Top rakibe geçtiğinde savunmada bireysel zafiyetleri değerlendirmek istediklerini söyleyen Palut, şunları ekledi:

“Top bize geçtiğinde agresif olmayan, oyuncuları bireysel savunma becerileri ön plana çıkmayan bir takım olacaktı. Bazen maç analizi ve maç tam örtüşmeyebiliyor ama bugün beklediğim her anı yaşadık.”

Beşiktaş teknik direktörünün oyuncu değişikliklerine de değinen İlhan Palut, teknik rekabeti vurguladı:

"Beşiktaş teknik direktörünün tabii ki oyun planları vardır. Biz kenardan rakibimizin oyuncu değişikliklerinden rahatsız olup önlem almak zorunda hissederiz. Ama bugün 2 defans oyuncusu oyuna girdi. Paulista’yı ileri gönderdiler. Muhakkak hocanın bir planı vardır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *