22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Anlık cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023: Hangi cumhurbaşkanı kaç oy aldı?

Anlık cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023: Hangi cumhurbaşkanı kaç oy aldı?

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarında son durum… Türkiye, 13. Cumhurbaşkanı’nı belirlemek için sandık başına gitti. Ülke genelinde sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi. Oy sayımına geçilirken 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için anlık sonuçlar yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanlığı yarışı Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçiyor. Peki, hangi cumhurbaşkanı kaç oy aldı?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anlık cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023: Hangi cumhurbaşkanı kaç oy aldı?

Türkiye geneli seçim sonuçları ile cumhurbaşkanı ve milletvekili seçim sonuçları milyonlarca vatandaş tarafından merak edilirken kritik yarışta geri sayım başladı. Ülke genelinde 60 milyondan fazla seçmen 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 13. Cumhurbaşkanı’nı belirlemek için sandık başına gitti. Artık gözler seçim yasaklarının kalkmasının ardından oy oranlarına çevrildi. İşte 2023 Türkiye Geneli Seçim Sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı adayları arasında yer alan Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Oğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranları…

2023 TÜRKİYE GENELİ SEÇİM SONUÇLARI

Türkiye, önümüzdeki dönem görev yapacak olan cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gitti. Sandıklar 17.00’den itibaren oy verme işlemine kapandı. Oy sayımına geçilmesiyle birlikte sandık sonuçlarından da verile gelmeye başladı. Türkiye Geneli Seçim Sonuçları’nı haberimizden takip edebilirsiniz.

ANLIK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 aday yarıştı. 60 milyondan fazla seçmen cumhurbaşkanını belirlemek için oy kullandı. Sandıkların kapanmasının ardından oy sayımı işlemleri başladı.

HANGİ CUMHURBAŞKANI YÜZDE KAÇ OY ALDI?

Oy verme işleminin bitmesinin ardından kapanan sandıklar oy sayımı için açıldı. Cumhurbaşkanlığı için yarışan Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı Adayı Sinan Oğan’ın ne kadar oy aldığı seçmenler tarafından merak ediliyor. Seçime ilişkin veriler yani hangi cumhurbaşkanı adayının ne kadar oy aldığı veya oy oranı Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre, saat 21.00’e kadar yapılamayacak. Bu saatten sonra ise seçime ilişkin yayınlar serbest olacak. Ancak YSK gerek görürse seçime ilişkin yayınların 21.00’den önce yapılmasına karar verebilir. YSK’nın yayın yasağının sona ermesinin ardından resmi olmayan sonuçlara göre 14 Mayıs 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adaylarının aldığı oy oranı haberimizde yer alacak.

ANLIK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI 2023

İşte İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı verilere göre Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın oy oranları:

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti oy oranı 2023: 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti yüzde kaç oy aldı?

İYİ Parti oy oranı 2023: 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti yüzde kaç oy aldı?