20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Arabada sigara içme yasağı başladı mı?

Arabada sigara içme yasağı başladı mı?

Arabada sigara içme yasağı geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanmıştı. Bu haberin ardından sigara kullanan vatandaşlar ‘Arabada sigara içme yasağı başladı mı? ’ve ‘Arabada sigara içmenin cezası ne kadar?’ tarzında aramalar yapıyor. İlk cezalar ise bugün kesilmeye başladı…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Arabada sigara içme yasağı başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ile gündeme gelen “Dumansız araç” uygulaması artık hayatımızda. Bu uygulama ile ister özel ister ticari araç olsun, hem şoför hem de yolcular araba içinde sigara içemeyecek. Peki, Arabada sigara içme yasağı başladı mı? Arabada sigara içmenin cezası ne kadar?  İşte milyonları ilgilendiren o ceza ile ilgili ayrıntılar…

BUGÜN RESMEN BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında dumansız hava sahasının genişletilmesiyle ilgili gelen soru ile ilgili “Yazılı kayda girmek suretiyle şoför de içemeyecek arkada oturanlar da sigara içemeyecek.” demişti. Hafta içinde uygulamanın resmi gazetede yayınlanmasının ardından 25 Eylül tarihi itibariyle uygulanmaya başlandı.

ARABADA SİGARA İÇMENİN CEZASI NE KADAR?

Arabada sigara içenler kamera sistemleri ile tespit edilecek. Araç içerisinde sigara içme yasağı ihlalinin tespiti durumunda, araç sürücülerine Kabahatler Kanunun 39'uncu maddesine göre 153 lira ceza para cezası verilecek.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan sigara/nargile yasağıyla ilgili şunları söyledi:

"Yazılı kayda girmek suretiyle şoför de içemeyecek arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Şimdi bunun üzerindeyiz. Bu işin üzerine çok daha sıkı bir şekilde gideceğiz. Para cezası vesaire ne gerekiyorsa bunların hepsi olacak. Elektronik sigara hikayesi var. Biliyorsunuz. Sanki elektronik sigaranın zararı yok. Hepsi hikaye, onda da nikotin var, onda da aynı numara var. Onda bir de gümrükte bazı sıkıntılar vardı. Orada da İçişleri Bakanlığı, Gümrük Muhafaza vesaire ile yurda girişini yasaklamak ve vergi koymak suretiyle işi çözeceğiz. Bir de nargile var. Onla da mücadelemizi sürdüreceğiz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şimdi de Pençe! Mehmetçik PKK'nın kabusu olmaya devam ediyor

Şimdi de Pençe! Mehmetçik PKK'nın kabusu olmaya devam ediyor