19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Atatürk'ün kemiklerini sızlatan CHP'li il başkanı

Atatürk'ün kemiklerini sızlatan CHP'li il başkanı

HDP seviciliği ile öne çıkan ve Atatürk’ün partisinde nasıl İstanbul İl Başkanı olduğu bir türlü anlaşılamayan Kaftancıoğlu’nun bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile ilgili paylaşımları ise şöyle: İşte Kaftancıoğlu'nun paylaşımları şu şekilde...

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atatürk'ün kemiklerini sızlatan CHP'li il başkanı

TOLGA POLAT - TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

HDP HESAP SORUYOR, ZiLLET KiRLi PAZARLIKLARIN ORTAYA ÇIKMASINDAN KORKUYOR

Millet ittifakını oluşturan partilerin seçim öncesi ve sonrasında yaptıkları ve söyledikleri, milli bekamızın hangi tehditlerle karşı karşıya kaldığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Çubuk’ta meydana gelen olay ve zillet ittifakını oluşturan partilerin açıklamaları, el değiştiren belediyeler üzerinden yeni ve ağır bir beka tehdidi oluştuğunu gösterdi. HDP sözcüleri açık ve aleni şekilde, CHP ve İP’ten seçimin diyetini istiyor. Bu isteklere hiçbir itiraz gelmediği gibi, el altından bazı pazarlıkların sürdürüldüğü belirtiliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim öncesinde ısrarla söylediği beka tehdidinin nerelere vardığı, ana muhalefetin açıklamaları ve icraatlarıyla daha bir önem kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde yaşadığı olay, tehlikenin boyutlarını da ortaya koydu.

Bir siyasi parti liderinin, şehit cenazesinde böyle bir olay yaşaması, CHP siyasetinin, Türk milletindeki karşılığının da göstergesi oldu. MHP lideri Bahçeli de, “Kılıçdaroğlu, sen bu kadar tepki görecek ne yaptığını bir düşün” diyerek, duruma dikkat çekmişti. CHP’nin ve İP’in seçim öncesinde oluşturdukları HDP merkezli ittifakın söz ve eylemleri, nasıl bir zilletle karşı karşıya kaldığımızın ispatını oluşturuyor.

AKŞENER’E AĞIR SÖZLER

PKK’nın yeniden hortlaması ve 4 şehit vermemizin ardından sosyal medya hesabından ‘Rahmet’ dileyen Akşener’in hesabına yorumlar yapan takipçiler, ağır eleştirilerde bulundular. İP kadrolarından PKK’lı kişilerin aday gösterildiğine dikkat çeken takipçiler, Akşener’in, Selahattin Demirtaş’a özgürlük istemesini de hatırlattılar. Ümit Özdağ ile başlayan ve birçok il ve ilçe teşkilatlarından yüzlerce kişinin istifa etmesi ile gelişen hareketlenme, gittikçe büyüyor.

İP yönetiminin, PKK’nın siyasi temsilcisi HDP hakkında hiçbir eleştiride bulunamaması dikkat çekerken, parti teşkilatlarında da eleştiriler yoğunlaşıyor. Zillet ittifakının Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, bölücü terör örgütü PKK’nın paçavraları ve İmralı canisi Abdullah Öcalan’ın posterleri önünde konuşma yaptıktan hemen sonra, İP teşkilatlarına da giderek Meral Akşener’in fotoğrafları eşliğinde adaylık sürecini değerlendirmişti. Ayrıca seçim sürecinde, Hatay’da çekilen görüntülerde, HDP-CHP ve İP ilçe başkanları bir arada seçim propagandası yapmış, konuyla ilgili görüntülerin medyada yer alması üzerine İP yöneticileri sessiz kalmayı tercih etmişti. Yine, Yenişafak gazetesinde Akşener’in 31 Mart için belirlediği meclis üyesi adayı ve yedek aday listelerinde PKK ile doğrudan bağlantılı 30’a yakın kişinin bulunduğu iddiası da hiçbir cevap bulamamıştı.

SESSİZ KALARAK, ALİ CENGİZ OYUNU OYNADILAR

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ‘Yavaş ve İmamoğlu bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir” ve “‘Kürdistan’da biz kazanacağız, batıda AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz” sözlerine Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu sessiz kalmayı tercih etmişti. Ayrıca HDP’nin oyunun yüksek olduğu illerde, HDP’li seçmenle bir arada bulunmaktan korkmuş ve ortak miting düzenlememişlerdi.

AHMET TÜRK’TEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart yerel seçimlerinde HDP ile ittifak görüşmeleri yapmadığına yönelik açıklaması bizzat HDP tarafından yalanlanmıştı. HDP’li Ahmet Türk, CHP-HDP arasındaki ittifak görüşmelerini şöyle açıklamıştı: “Görüşme teklifi onlardan (CHP’den) geldi. Sabah kahvaltısında bir araya geldik. Doğru adaylarla gerçekten bu yerel seçimlerde daha başarılı olmanın artık kaçınılmaz olduğunu hepimizin görmesi gerek. Söylediklerimiz doğru şeylerdi. Kemal Kılıçdaroğlu söylediklerimi hep onayladı.” Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin HDP’yle ittifak kurduğu yönündeki eleştirilere; “Hayır. Zaten görüşme yapsam onların istihbarat örgütleri var. Derler ki ‘Kılıçdaroğlu, şu dakika, şu saatte, şu otelde, şu yolda, şu caddede görüştü.’ Biz onları bilmiyor muyuz? Biliyoruz. Böyle bir şey yok” sözleriyle iddiaları inkar etmişti...

 

Atatürk'ün kemiklerini sızlatan il başkanı

Geçmişte PKK’lı terörist SakineCansız için attığı tweet’te, “İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder demiş Sakine Cansız. Ve insanlık yine kaybetti.”ifadelerini kullanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Habertürk’te bir televizyon programında eski sözlerinin hatırlatılması üzerine görüşlerinin değişmediğini söyledi.

Kaftancıoğlu, “Şunu söyleyeyim.Canan Kaftancıoğlu, bir algı oluşturmadı.Hayatın gerçeklerine rağmen algıları oluşturanların bir yüzleşme yapması lazımdır. İnsanlar değişebilir dediniz. Mesele tam da bu.Ne yazık ki siyasi konjonktüre göre değişen insanlardır toplumun bu hale gelmesine sebep olan. Ben Canan Kaftancıoğlu olarak hiç değişmedim”cevabını verdi.

Kaftancıoğlu’nun skandalları bununla da bitmiyor. Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla, İslamiyet’e karşı hazımsızlığını açıkça ortaya koyan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun yanından ayırmadığı isimlerin başında geliyor. Kamu kurumlarında uygulanan başörtüsü yasağının kaldırılmasından sonra açıklamada bulunan Kaftancıoğlu, “Başörtü serbestisi diye bir şey olmaz. Var mısınız kılık kıyafet serbestliğine? Sonra oyunbozanlık yok ama! Meclis bahçesi uygun ben de öğle arası bikiniyle güneşlenmek mesela:))” ifadelerini kullanmıştı.

Başka bir paylaşımında da, “İlgilisine duyurulur, boşuna namaz kılmayın cennette boş yer kalmadı” diyerek, namaz kılanlarla dalga geçmişti. HDP seviciliği ile öne çıkan ve Atatürk’ün partisinde nasıl İstanbul İl Başkanı olduğu bir türlü anlaşılamayan Kaftancıoğlu’nun bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile ilgili paylaşımları ise şöyle:

  • CHP’yi, BDP ile aynı yola girdi diye eleştiren gerzekler, yol doğru yol, ona bak sen.
  • Kürtler gezide yok şunu yapmış, yok bunu yapmış, bahane bulma sen, Kobane’de ne yapıyorsun, nasıl davranıyorsun ona bak.

  • Darbeler sabaha karşı yapılırdı değil mi? HDP vekillerinin vahşice gözaltına alınması, parlamenter sistemin açıkça ilga edilmesidir.

 

HDP’lilerin yanında yer alan bir başkan: Soyer

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güneydoğu’da hendek kazan, barikat kuran, bomba tuzaklayan, HDP’li belediyeleri kardeş kabul etmişti.

Soyer, PKK’nın ipoteği altındaki belediyelere kayyım atanmasını da darbe olarak nitelemiş, hendek olayları için de şu paylaşımları yapmıştı: “Sur’a bizi almıyorlar, bir şey yapamamak bizi kahrediyor. Sur’a kayyum darbedir, HDP’nin yanındayım.”

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dilber Ay hayatını kaybetti

Dilber Ay hayatını kaybetti