20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem AVM'lerde uyuz paniği

AVM'lerde uyuz paniği

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, alışveriş merkezlerinde kıyafet denenirken uyuz bulaştığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Çalıkoğlu, 'Alışveriş merkezlerine gitmeyin, kıyafet denemeyin' uyarısı yapmanın çok ileri bir tedbir olduğunu, böyle bir şeye gerek bulunmadığını söyledi.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AVM'lerde uyuz paniği

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, dernek üyelerinin de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Türkiye'nin farklı yerlerinde uyuz vakalarında artış yaşandığını ancak olayı salgın olarak değerlendirmenin doğru olmadığını söyledi.

Alışveriş merkezlerinde kıyafet denemesi sırasında uyuz bulaştığı iddialarına değinen Çalıkoğlu, "Alışveriş merkezlerine gitmeyin, kıyafet denemeyin uyarısı yapmak çok ileri bir tedbirdir. Böyle bir şeye asla gerek yok." dedi.

Uyuz vakalarında asıl sorunun tedavinin düzgün yapılmaması olduğunu vurgulayan Çalıkoğlu, uyuzun düzgün tedaviyle önlenebileceğini belirtti.

"Uyuzda toplu bir tedavi gerekiyor"
Dernek Genel Sekreteri Prof. Dr. Dilek Bayramgürler de uyuzun bulaşıcı olduğunu ve bunun da yakın deri temasıyla gerçekleştiğini aktararak, şunları söyledi.

"Uyuz, bir parazit tarafından oluşturuluyor. Bu parazit aslında insan vücudunda yaşıyor. Vücut dışında elbiselerde ya da dış ortamda yaşaması çok zor. Kıyafetlerle ya da dış ortamdaki yerlerden insanlara bulaşması çok olası değildir. Toplumda salgına yol açabileceğini söylemek mümkün değil."

Uyuz vakalarında tüm aile bireylerinin tedavi edilmesi gerektiğine dikkati çeken Bayramgürler, "Eğer bir evde ya da toplu yaşanan bir yerde uyuz tespit edildiyse ortamda bulunanların tedavi edilmesi gerekir. Bir insana uyuz bulaştıktan sonra her hastalıkta olduğu gibi uyuzun da kuluçka evresi var. Bu yaklaşık bir buçuk aya kadar uzayabiliyor. Uyuzda toplu bir tedavi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Muharip Uçak'la ilgili önemli açıklama

Milli Muharip Uçak'la ilgili önemli açıklama