Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Avukatlardan İsrail adımı! Şikayet için Hollanda'ya gittiler

Avukatlardan İsrail adımı! Şikayet için Hollanda'ya gittiler

İstanbul 2 Nolu Barosu'na bağlı avukatlar, Gazze'de İsrail'in işlediği soykırım ve insanlığa karşı suçlarla ilgili topladıkları delilleri içeren 5 klasörü Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne teslim etmek üzere Hollanda'ya seyahat etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avukatlardan İsrail adımı! Şikayet için Hollanda'ya gittiler
KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırım ve insanlık suçları ile ilgili toplanılan 5 klasör delili Hollanda'nın Lahey kentinde bulanan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götürecek olan avukatlar yolculuk öncesi İstanbul Havalimanı'nda açıklama yaptı. 

Heyet adına açıklama yapan İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Avukat Yasin Şanlı, daha önce 3 klasörlük delille UCM'ye başvuruda bulunduklarını İsrail'in yargılanmasını ve hak ettikleri cezayı almaları için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "İsrail'in Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı ve hala devam ettirdiği soykırım sebebiyle İstanbul'un 2 Nolu Barosu olarak Ceza Mahkemesine daha önce başvuruda bulunduk. 

Filistin halkını çocuk ve kadınlar da dahil olmak üzere toptan yok etmeye yönelik soykırım her gün biraz daha artarak devam etmektedir. Gazze'de çocuklarla birlikte insanlık o nuru katlediliyor. Azıcık vicdanı olan bir insan Gazze'de yaşananları artık görmeye tahammül edemiyor.7 Ekim'den bu yana 21 bini çocuk olmak üzere 38 binin üzerinde insan katledildi. 

"KAYITSIZ KALAMAZDIK"

Gazze'de kadınların, çocukların, sivillerin, masum insanların kitle imha silahları ile katledilmesine pazar yerlerinin, mabetlerin, hastanelerin ambulansların, mülteci kamplarının ve hatta evlerinden çıkartılarak zorla göçe zorlanan insanların bombalanmasına kayıtsız kalamazdık. Hukuk kurumu olarak yapabileceğimiz şey Uluslararası Hukuk kurumlarını hareketi geçirmekti. Biz de böyle yaptık Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne ve Birleşmiş Milletlere başvurduk. 

Başvuru hazırlayarak delilleriyle birlikte hem Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne hem de Birleşmiş Milletlere verdik. Sizlerin de yakından takip ettiğiniz üzere soykırım hala devam etmektedir. Suç delilleri her gün artmaktadır. Başvuru dilekçemize klasörlük delil eklemiştik. Şimdi ise beş klasör delil daha Uluslararası Ceza Mahkemesine ve Birleşmiş Milletlere götürüyoruz. 

Bunun dışında çocuk soykırımı ve kadın soykırımı için ayrı iki dosya daha hazırladık bunları da çocuklarla ilgili olanı hem Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne hem de Birleşmiş Milletler UNICEF'e teslim edeceğiz. Adaletin sesini yükselteceğiz, soykırımcıların tarih yazmasına fırsat vermeyeceğiz. Hukuk Kurumu olarak soykırımcıların yargılanması ve hak ettikleri cezayı almaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Kurtulmuş ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı Kurtulmuş ile bir araya geldi