21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Aydın Ülkü Ocaklarından Şehitlere Saygı Yürüyüşü

Aydın Ülkü Ocaklarından Şehitlere Saygı Yürüyüşü

Aydın Ülkü Ocakları tarafından ,Milliyetçi Hareket Partisi Efeler İlçe Teşkilatı, Taş Medreseli Ülkücüler, Türkav ve Türk Eğitim-Sen’in katılımlarıyla Sarıkamış Harekatı'nın 105. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde saygı yürüyüşü düzenlendi. 18.30' da Zafer Meydanı'nda toplanan  kalabalık Merkeze bağlı Kalfaköy mahallesine kadar yürüdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aydın Ülkü Ocaklarından Şehitlere Saygı Yürüyüşü

HABER:MEHMET ARKAN

Etkinlik hakkında açıklama yapan Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Tayfun Şan’’Bu vatan için Yemen’de yandık, Sarıkamışta donduk Çanakkale’de öldük .Yiğitçe mehmetçe diyerek sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşümüzü ilan etmiştik…Türk Milletinin  her şartta  vatanını savunacağının,  zorluklara göğüs gerip asla vatanını teslim etmeyeceğinin esarete boyun eğmeyeceğinin düşmana teslim olmadan, Allaha teslim olacağının dünyaya ilanıdır Sarıkamış Destanı…

 BU DESTANI TÜRK MİLLETİNE  UNUTTURMAMAK ADINA YÜRÜDÜK

Geçmişimizi ve ecdadımızı devamlı hatırlamak ve unutturmamak gerektiğini söyleyen Şan’’ Bugün  burada şanlı Sarıkamış Destanımızda şehadete eren aziz şehitlerimizi anmak için yürüyüşügerçekleştiren yiğit kardeşlerime, asenalarımıza teşekkür ederim. 22 aralık 1914 yılında başlayan Sarıkamış harekatında düşmana kurşun dahi atamadan Allahuekber dağlarında şehadete eren atalarımızı Türk Milletine ve özellikle Türk gençlerine unutturmamak adına bu yürüyüşü gerçekleştirdik.’’Dedi.

ŞEHİTLERİMİZ VATAN AŞKININ VÜCUT BULMUŞ HALİDİR

Her türlü şartta gözünü kırpmadan şehadete koşan atalarımızın,her türlü zorluğa göğüs gerdiğini belirten Şan’’Sarıkamış Destanı;  vatan aşkıyla yürekleri ısınan, soğuğa ayaza karşı yürüyen şartlar ne olursa olsun hedeflerinden bir adım bile geri adım atmayan binlerce mehmetçiğin gözünü bile kırpmadan şehadete yürüyüşüdür. şehitlerimiz vatanımızın tapuları vatan aşkının vücut bulmuş halidir.

VATANI VE DEVLETİ ÖLENE KADAR YAŞATACAĞIZ

Ülkücü Gençliğin Vatana ve devlete karşı olan hassasiyetinden de bahseden Tayfun Şan’’Biz Ülkücü Türk Gençleri olarak;aziz atalarımızdan kahraman şehitlerimizden bizlere kalan vatanı ve devleti ölene kadar yaşatağız. Biz bugün Enver Paşayız Sarıkamışız, donarak şehit olan Mehmetçiğiz.Çin sarayında Kürşat,  Romada Atilla ,  Malazgirtte Alparslan,  İstanbulda Fatih, Kocatepe’de Atatürk’üz.Enver Paşa yine turan hayali kursun yine ölelim diyenlerdeniz. Sözlerime son verirken,Sarıkamış Harekatında şehadete eren aziz şehitlerimizi, Turan Orduları Komutatanı Enver Paşayı rahmetle minnetle anıyorum. Yüce Allah mekanlarını cennet , kabirlerini nur eylesin.  Bugün buradayız üşümüyoruz.onlarda vatan aşkıyla yanan yürekleriyle üşümediler.’’Şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ceren'in katili hakim karşısında! Mahkemedeki ilk ifadesi

Ceren'in katili hakim karşısında! Mahkemedeki ilk ifadesi