19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bağımlılıkla Mücadeleye Gönül Verenler Ödül Töreni gerçekleşti

Bağımlılıkla Mücadeleye Gönül Verenler Ödül Töreni gerçekleşti

Gazetemiz yazarı ve aynı zamanda MHP MYK üyesi ve Siyasi Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin’e, özellikle teknoloji bağımlılığı üzerine ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel yayınları, aynı zamanda yazılı ve görsel basın organlarını kullanarak hem bu işin profesyonellerine hem de vatandaşlarımıza yönelik son derece önemli çalışmalara imza atmasından ve öncü olmasından dolayı “2023 Yılı Bağımlılıkla Mücadeleye Gönül Verenler Ödülü”nü Ankara Vali Yardımcısı Sayın Osman Akbaş takdim etti.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bağımlılıkla Mücadeleye Gönül Verenler Ödül Töreni gerçekleşti

Gazetemiz yazarı ve aynı zamanda MHP MYK üyesi ve Siyasi Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin’e, özellikle teknoloji bağımlılığı üzerine ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel yayınları, aynı zamanda yazılı ve görsel basın organlarını kullanarak hem bu işin profesyonellerine hem de vatandaşlarımıza yönelik son derece önemli çalışmalara imza atmasından ve öncü olmasından dolayı “2023 Yılı Bağımlılıkla Mücadeleye Gönül Verenler Ödülü”nü Ankara Vali Yardımcısı Sayın Osman Akbaş takdim etti.

Hayat Boşluk Kabul Etmez Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Derneği ile Ankara Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile 2023 Yılı Bağımlılıkla Mücadeleye Gönül Verenler Ödül Töreni Ankara Üniversitesi Yüzüncü Yıl Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Ankara Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünivar, Sağlık Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Mülki İdare Amiri Dr. Aydan Özkan, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, DSÖ Türkiye Ofisi Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder katılım sağlayarak bağımlılıkla mücadeleye çok önemli katkı sağlayan bilim insanı, kamu kurumu çalışanı ve STK temsilcilerine ödüllerini takdim ettiler.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sanatçılarının müzik dinletisinin ardından protokol konuşmaları ile başlayan tören, bağımlılıkla mücadele eden bir kişinin annesinin ve bir ailenin konuşması ve bağımlılıkla mücadele eden bireylerin başarı öyküleri ile devam etti. Ardından ödüllerinin takdim ile tören sona erdi. 

Hayat Boşluk Kabul Etmez Bağımlılıkla Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Dr. Mustafa Uzun yapmış olduğu açılış konuşmasında “Bağımlılık tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bağımlılıkla mücadele kapsamında gerek sahada gerekse bu işin profesyonelleri anlamında motivasyon ve teşvik amacıyla derneğimiz 2023 yılı bağımlılıkla mücadeleye gönül verenler ödül töreni düzenlemiş bulunmaktayız” dedi. Uzun, “Bu ödül alacak olan bilim insanlarının ve STK’ların belirlenmesinde asli görevinin yanında bu mücadeleye örnek olacak şekilde gerek yayınlar yapması gerekse çalıştaylar paneller gibi halkı bilgilendirici farkındalık arttırıcı etkinliklere öncü olması ve bu etkinliklerde bulunması yazılı ve görsel medya kanalıyla yine farkındalık arttırıcı faaliyetlerde bulunması, kısacası gerek mesai anlamında gerekse bilimsel olarak yayın anlamında ve vatandaşlara ve bu mücadelenin içinde yer alan kişilere yönelik eğitici öğretici faaliyetlerde bulunan ve bu faaliyetlere öncülük etmiş isimlere yer verdik.” açıklamasında bulundu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünivar konuşmasında “Bağımlılığın boşluk kabul etmediğini, her zaman mücadele edilmesi gereken bir konu olduğunu ve üniversitelerinin mücadeleye her zaman destek olacaklarını” söyledi.

Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak konuşmasında “madde, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığı gibi bağımlılıkların küresel bir sorun olduğunu ve bağımlılıklarla ile mücadele konusuna çok önem verdiklerini, mücadele içerisinde olan herkesi yürekten desteklediklerini” ifade etti.

Törende Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünivar, Sağlık Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Mülki İdare Amiri Dr. Aydan Özkan, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, DSÖ Türkiye Ofisi Program Yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder, Lokman Hekim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zehra Arıkan, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Berna Uluğ, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cengiz Şahin, Boylam Amatem Merkezi’nden Prof. Dr. Ertuğrul Köroğlu, Cumhuriyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tuncay Dilci, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurdan Duman, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nebile Dağlıoğlu, Üsküdar Üniversitesi’nden Nesrin Dilbaz, Ankara Gölbaşı Sağlık İl Müdürü Dr. Ülgen Güllü, Anakara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürü Canan Yücel, Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Psikolog Birsen Bulut Güreşçi, Anakara Üniversitesi Yeşilay Topluluğu ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Külübü’ne ödülleri verildi.

Yorumlar
E
Enver VEREP 7 ay önce
Toplumda farkındalığı oluşturmak amacıyla yapılan bu faaliyette bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum toplumumuzda çok tehlikeli boyutlara doğru ilerleyen bağımlılık ile alakalı gündemi canlı tutmak ve devletimizin her kademesi ile beraber el ele vererek işbirliği içerisinde Allah için samimiyetle gereken gayreti göstermemiz bir vatandaş olarak da hepimizin görevidir Allah devletimize milletimize güç kuvvet versin yar ve yardımcımız olsun inşallah durmak yok yola devam. ??????
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Antalya'yı sel vurdu: 5 ilçede eğitime ara

Antalya'yı sel vurdu: 5 ilçede eğitime ara