18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ve İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde, İsrail ve Filistin'de yaşanan son gelişmeler ele alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İsrail ve Filistin'de yaşanan gelişmelere ilişkin daha önce de Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefon görüşmesi yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığından gelişmelere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, yaşanan şiddet ve gerilimin derin bir endişeyle karşılandığı bildirilirken "Bölgede sükunetin bir an önce yeniden tesis edilmesine büyük önem veriyor, sivil can kayıplarını şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanılmıştı.

Açıklamada, şiddet eylemlerinin ve buna bağlı tırmanmaların kimseye bir fayda sağlamayacağı vurgulanarak, taraflar itidalle hareket etmeye ve fevri adımlardan uzak durmaya çağrılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail elli yıl sonra resmi olarak savaş ilan etti

İsrail elli yıl sonra resmi olarak savaş ilan etti