Türkgün Gündem Bakan Kacır: Uluslararası arenada uzayda kendi ayaklarımız üzerinde duruyoruz

Bakan Kacır: Uluslararası arenada uzayda kendi ayaklarımız üzerinde duruyoruz

Türkiye'nin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli mühendislerin emeğiyle geliştirilen Türksat 6A uydusunun 10 gün içinde uzaya fırlatılacağını duyurdu. Kacır, "Uzaydaki bağımsızlığımızı ve teknolojik gücümüzü tüm dünyaya gösteriyoruz" diyerek Türk mühendislerinin büyük başarısını vurguladı.

KAYNAK: AA

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türksat 6A uydusunun uzaya gönderilmesi için geri sayımın başladığını duyurdu.

Fırlatma Tarihi ve Saati Belirlendi

Bakan Kacır, Türksat 6A'nın 9 Temmuz tarihinde saat 00.20'de fırlatılacağını açıkladı.

Başan Kacır, açıklamasında şunları kaydetti: "Türk mühendislerinin alın teriyle geliştirilen yerli ve milli uydumuz Türksat 6A, 10 gün sonra uzaya fırlatılacak. Bu büyük başarıyla ülkemiz, kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacak. Türksat 6A ile Türk haberleşme uydularının erişimi 4,5 milyar insanı aşacak. Uzaydaki bağımsızlığımızı ve teknolojik gücümüzü tüm dünyaya gösteriyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Karabük'te toprak kayması; köy yolu kapandı

Karabük'te toprak kayması; köy yolu kapandı

Karabük'te toprak kaymasının ardından yola inen kaya parçaları nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı.

KAYNAK: DHA

Karabük merkeze bağlı Şenler köyü yolu mevkisinde toprak kayması meydana geldi. Kaya parçalarının yola inmesinin ardından köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare ekipleri yolu açmak için çalışma başlattı. Şenler köyüne ulaşım Pirinçlik- Sipahiler köyü Belen Mahallesi üzerinden sağlanıyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *