Türkgün Gündem Bakan Koca Bağcılar'da duyurdu: Gelecek ay hizmete açacağız

Bakan Koca Bağcılar'da duyurdu: Gelecek ay hizmete açacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Toplam tahsis edilen 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli kadroyla çalışan 36 bin kişi oldu. İstanbul’da 5 ilçe 4924 sayılı kanun Kapsamına alındı” dedi.

KAYNAK: İHA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bağcılar’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bağıcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in de eşlik ettiği ziyaret cuma namazının ardından Bağcılar Meydan'da bulunan siyasi parti stantlarını gezerek başladı. Bakan Koca, daha sonra esnafı dolaşarak hal hatırını sordu. Bakan Koca, beraberindeki heyetle daha sonra Bağcılar Belediyesin ait Vefahane Yaşam Merkezi'ni dolaşarak, burada atölye çalışması yapan vatandaşlarla bir araya geldi. Burada el sanatları yapan yaşlılarla bir süre sohbet etti. Çocuklarla bir süre sohbet eden Bakan Koca, onlara oyuncak hediye etti.
Sağlık Bakanı bir ay sonra bitirilmesi hedeflenen Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Ek Hizmet Binasının inşaatını gezdi, müteahhit ve başhekimden bilgiler aldı. Ardından Bakan Koca, hastanenin hizmete başlama tarihi ve yeni atanacak sözleşmeli sağlık personeli ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"403 yataklı bir hastane"

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi büyüklüğünde yapılan ek binanın gelecek ay açılacağını söyleyen Bakan Koca, "Bu hastanemiz toplam 193 deprem izolatörü olan 403 yataklı bir hastane, kapalı alanı 62 bin metrekare, 61 yoğun bakımı olan, Kadın Doğum, Çocuk Hastanesi olarak planladığımız hastaneyi gelecek ay hizmete açmış olacağız. İnşaatı bitmiş olan, teknik boyutuyla yerleşimlerin yapıldığı, bir takım testlerin devrede olduğu bir dönemdeyiz. Hizmete girdiğinde kapasitenin 2 katına çıktığı bir Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine sahip olacağız" dedi.

"İstanbul'da 5 ilçe 4924 sayılı kanun kapsamına alındı"

İstanbul'da 5 ilçenin 4924 sayılı kanun kapsamına alındığını belirten Koca, "Toplam tahsis edilen 4924 Sayılı Kanuna tabi sözleşmeli kadroyla çalışan 36 bin kişi oldu. Özellikle yan dal uzmanları dahil olmak üzere birçok ilçemiz dahil olarak 4924 Sayılı Kanuna tabi sözleşmeler yapıldı. İstanbul'da daha önce Şile, Silivri ve Çatalca'da 4924 Sayılı Kanuna tabi sözleşmeli kadrolar açmıştık. Verilen ilave 9 bin kadro sonrası Esenyurt ve Arnavutköy'ü de 4924 Sayılı Kanun kapsamına aldık. Bu sözleşmeli kadro sayıları arttıkça bunu daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. İstanbul'da da böylece 3 ilçede 4924 Sayılı Kanunla kadroyla devam eden durum 5 ilçeye çıkmış oldu. Yani 5 ilçe 4924 Sayılı Kanun kapsamına alındı. Süreçte Bağcılar ve benzeri ilçelerimizi de sözleşmeli kadro sayısı arttıkça almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Türkiye, iş makineleri ihracatında yüzde 130’luk büyüme!

Türkiye, iş makineleri ihracatında yüzde 130’luk büyüme!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve KOMATEK fuarcılık iş birliğinde inşaat ve iş makineleri sektörüne ilişkin MEGATRENDS 2030 Raporu Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Rapora göre, Türkiye, inşaat ve madencilik makineleri ihracatında son 20 yılda yüzde 130’un üzerinde büyüme sağlayarak yıllık 2,4 milyar dolar ihracat seviyesine ulaştığı açıklandı.

KAYNAK: DHA

MegaTrends2030 raporu, Türkiye’nin makine sektöründeki küresel sıçrayışını verilerle ortaya koydu. MegaTrends2030 raporuna göre, Türkiye, inşaat ve madencilik makineleri ihracatında son 20 yılda yüzde 130’un üzerinde büyüme sağlayarak yıllık 2,4 milyar dolar ihracat seviyesine ulaştı. Türkiye, 2011-2017 ve 2017-2023 dönemlerinde küresel pazar payını artırabilen sayılı ülkelerden biri olmayı başardı. İhracattaki bu büyümenin yüzde 36,9’u parça ve aksam segmentinden gelirken, özellikle toprak, taş, metal cevheri ayıklama ve eleme makineleri alt sektöründe pazar payı yüzde 2,3’ten yüzde 3,64’e yükseldi. CMS analizleri ile bu başarının temelinde artırılmış rekabetçilik, üretim kalitesi, lojistik avantajlar ve teknolojik uyum bulunduğu belirtildi.

‘MAKİNE TALEBİNDE AFET SONRASI DİNAMİZM’

Raporda, “İMDER satış ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tescil verileri, 2021 sonrası dönemde makine talebinin hız kesmediğini ortaya koyuyor. Mevcut envanterin yüzde 72,8’i malzeme taşıma ve hafriyat makinelerinden oluşuyor. Ayrıca, afet sonrası yenileme ihtiyaçları, makine yaş ortalamasında düşüşe neden olmuş durumda” denildi.

MegaTrends2030’un öne çıkardığı gelecek vizyonu içerisinde afet sonrası yeniden inşa ve dirençli kentleşme, Suriye ve Pasifik bölgesi merkezli uluslararası yeniden inşa süreçleri, yeşil ve dijital ikiz dönüşüm, konut krizine karşı sosyal ve uygun fiyatlı yapı politikaları, KOBİ’lere özel ölçek uyum teşvikleri gibi konular yer aldı. ‘Türkiye artık sadece makine üretmiyor; geleceği inşa eden vizyonu da ihraç ediyor’ tespitinin yapıldığı raporda, sektör için atılması gereken stratejik adımlar arasında ise, ‘Ar-Ge yatırımları ve Living Lab uygulamaları, elektrikli/hibrit iş makineleri ile otonom sistemlerin geliştirilmesi, BIM ve saha dijitalleşme yetkinlikleri, çok modlu lojistik merkezleri (örneğin Cizre) ve yeşil tahvil gibi sürdürülebilir finansman araçlarının yaygınlaştırılması’ ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *